Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Λίγα λόγια για την ανατίναξη του πυρήνα της εξουσίας


Η συμβιωτική σχέση πολιτικού συστήματος ( κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού) και τραπεζικού συστήματος συνθέτει αυτό που ονομάζουμε τραπεζοκρατία.
Σε αυτό το θεσμό της τραπεζοκρατίας οχυρώνεται η ντόπια ολιγαρχία και έξω από το κάστρο της εκτείνεται ο τόπος του λαού ως ένα σύγχρονο τσιφλίκι που αντικαθιστά την παλαιά σχέση του βασιλιά με τους φεουδάρχες του απέναντι στο πένητα και υποταγμένο λαό.
Ένα άλλο όπλο υποταγής του λαού στον νέο μεσαίωνα είναι η θρησκεία. Όπου ο καλοπληρωμένος ρασοφόρος διδάσκει στο ποίμνιο του την υποταγή , την αγάπη του σκλάβου προς το αφεντικό του διανθισμένη με τον φόβο της κόλασης και την ελπίδα του παραδείσου.
Βέβαια η κοινωνία των σκλάβων, δηλαδή η κοινωνία της τραπεζοκρατίας δεν στηρίζεται στην καλή πίστη του λαού αλλά διαθέτει μηχανισμούς βίας , φορολογικής βίας και κατασταλτικής βίας σε περίπτωση που οι σκλάβοι τολμήσουν να ξεσηκωθούν κατά των τσιφλικάδων και των συνεργατών τους.
Ο πολιτικός , ο παπάς , ο μπάτσος , ο γραφιάς , ο τραπεζίτης , συνθέτουν το τσίρκο της εξουσίας . Όμως από ότι δείχνουν τα πράγματα ο λαός ηδονίζεται να σκύβει μπροστά τους και να τους υπακούει δείχνοντας εμπιστοσύνη στο σύστημα που αναδεικνύει αυτή την κατάσταση.
Μόνο στη περίπτωση που ο πολίτης κατανοήσει τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν αυτές οι μαϊμούδες της εξουσίας , δηλαδή τα ιδιοτελή τους συμφέροντα που εδράζονται στην ανοχή και την αμάθεια του λαού , αρχίζει να γυρίζει ο τροχός της αλλαγής της κατάστασης.
Μια αλλαγή που θα έχει νόημα αν γκρεμιστούν οι θρόνοι των ολιγαρχών και τα κάστρα τους και οι πεποιθήσεις τους και ο θεός τους και καινούριοι θεσμοί ελευθερίας και δικαίου αντικαταστήσουν τους θεσμούς της ολιγαρχικής τυραννίας.
Οι μικροαλλαγές στην περιφέρεια του συστήματος ενδυναμώνουν το σύστημα της σύγχρονης δουλείας. Η μόνη πραγματική αλλαγή είναι η ανατίναξη του πυρήνα. Μια πράξη που αποτελεί ταυτόχρονα την επαναστατική αλλαγή της συνείδησης του ανθρώπου πολίτη και οπλίτη.
Η αλλαγή στη συνείδηση με την κατανόηση του συστήματος του δουλείας και των ψευδών του μπορεί να κινήσει τις διαδικασίες μιας ολοκληρωτικής και επαναστατικής σύγκρουσης.


Λουκάς Σταύρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.