Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΧΑΙΡΕ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε τις ανησυχίες του για την πορεία της οικονομίας και τους φόβους του μήπως η Κύπρος τεθεί υπό επιτήρηση. Πράγματι μια τέτοια εξέλιξη ενέχει τον κίνδυνο να επισημανθούν τα φορολογικά και άλλα αντιλαϊκά προνόμια της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΕ και εδώ ακριβώς επικεντρώνεται η ανησυχία του αρχιεπισκόπου και όχι στα αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα που θα παρθούν για να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα και το ιερό δικαίωμα των ολίγων να καταληστεύουν τους πολλούς.
Αναφορικά με το κυπριακό οι δηλώσεις του αρχιεπισκόπου είναι άκρως αποκαλυπτικές.
Η πολιτική κατάσταση, λέει , «δεν με φοβίζει γιατί φτάσαμε ήδη σε αδιέξοδα, δεν πιστεύω ότι μπορεί να έρθει σχέδιο για να απασχολήσει το λαό και εάν παρ’ ελπίδα έρθει, που δεν το πιστεύω, σίγουρα ο λαός θα το καταψηφίσει. Δεν με απασχολεί εκείνο, με απασχολεί η οικονομική κατάσταση».
Αυτή είναι η λογική της μη λύσης και της παράτασης της κατοχής , μια λογική που ενισχύεται με προδοτικές μεθοδεύσεις περιτυλιγμένες σε πατριωτική ασημόκολλα. Μεθοδεύσεις αποδοχής σχεδίων σε διπλά δημοψηφίσματα με την συμμετοχή των εποίκων αφενός και αφετέρου δακρύβρεχτα διαγγέλματα για την απόρριψη τους και πύρινες ομιλίες από τους άμβωνες των εκκλησιών .
Φαίνεται ξεκάθαρα από τις θέσεις αυτές του αρχιεπισκόπου , η συνεργασία της εκκλησίας με το προδοτικό τουρκοπροσκυνημένο πολιτικό κατεστημένο.
Κατά τα άλλα αρχιεπίσκοπε ζητάς να επιδιορθώσεις τα κατεστραμμένα εκκλησιαστικά κτίρια στα κατεχόμενα για να επισκέπτονται οι πιστοί να καταθέτουν τον οβολό τους στη κατοχή.
Χαίρε αρχιερέα της υποταγής.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.