Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΤΡΟΠΟΙ ΔΡΑΣΗΣ


Στον αγώνα του εθνικισμού ενάντια στην πολύμορφη τυραννία που γίνεται αποδεκτή από το λαό μέσα από την ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του κοινοβουλευτισμού δεν μένουμε περιορισμένοι σε δογματικέ τακτικές.
Όπως μπορούμε και όπου μας δίδεται ευκαιρία κτυπούμε το σύστημα. Άλλοτε στα φυλλώματα του και άλλοτε στις ρίζες του. Από κει και πέρα το αν θα συμμετάσχεις σε κάποιες εκλογές ή όχι , τούτο αποτελεί επιλογή περιστασιακή . Αν οι εκλογές επιβάλλουν την παρουσία σου για να περάσεις το πρόγραμμα , τις θέσεις και την ιδεολογία σου στο λαό τότε δεν είναι κακό να συμμετέχεις. Έχω την άποψη πως οι εκλογές είναι μια ευκαιρία για τον εθνικισμό να ακουστεί μέσα από τις ρωγμές του συστήματος , μια ευκαιρία που δεν πρέπει να αφήνεται αναξιοποίητη. Όμως η συμμετοχή στις εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός . Ως εκ τούτου δεν πρέπει να αποκλείεται και η παράκαμψη τους.
Εκείνο όμως που είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο, εκτός από τον αγώνα στο πεζοδρόμιο, των διαδηλώσεων και των αφανών και φανερών συγκρούσεων με το κατεστημένο , είναι η συνεχής και αδιάκοπη και αδιάλειπτη επαφή των εθνικιστών με τον λαό. Αν αυτή η επαφή χαθεί τότε ο εθνικισμός μεταβαίνει στο περιθώριο και παίρνει την μορφή του ομαδιτισμού και των ατελείωτων διαφωνιών μεταξύ τους.
Τα προβλήματα του λαού τα άμεσα , τα καθημερινά , που αναδύονται βέβαια στο φόντο των μεγάλων εθνικών προβλημάτων , πρέπει να απασχολήσουν τους εθνικιστές και την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ τους . Αν δεν κατεβούμε στο λαό να ακούσουμε , να μελετήσουμε να συνομιλήσουμε , να σπουδάσουμε τα προβλήματα του και να δώσουμε τις λύσεις , τις προτάσεις και κατευθύνσεις της ιδεολογίας μας , θα χάσουμε το παιχνίδι όπως το χάνουμε για δεκαετίες τώρα. Αν δεν πάμε εμείς στο λαό , τότε αφήνουμε τα κόμματα και τα κομματόσκυλα τους να δρουν ανενόχλητα και να συντηρούν στη βάση της, την φαυλοκρατία- κομματοκρατία.
Αν όμως εμείς ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΣΟΥΜΕ στο λαό , στις τοπικές κοινωνίες , στους χώρους εργασίας όπου βγαίνει με μόχθο το ψωμί , τότε θα υποσκάψουμε τα θεμέλια της τυραννίας με τον καλύτερο τρόπο. Θα πάμε στο λαό με πρόγραμμα , για να κάνουμε δουλειά ιδεολογική , να περάσουμε προτάσεις και θέσεις , να κτυπήσουμε το αξιακό υπόβαθρο των αντιπάλων και εχθρών μας μα πάνω από όλα να ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ την λαϊκή βάση πάνω στις αρχές της δικής μας αντίληψης του κράτους. Να οργανώσουμε τις λαϊκές συνελεύσεις των παραγωγικών ενώσεων σε τοπικό επίπεδο και συνακόλουθα σε πανεθνικό. Τότε το κόμμα ή το κίνημα των εθνικιστών θα πάρει την πραγματική του μορφή , της ΛΑΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ στον αγώνα. Όταν αρχίσουν να στήνονται οι οργανώσεις λαϊκής βάσης και να βγαίνουν αιτήματα που δεν θα εισακουστούν ποτέ από τους κρατούντες , τότε η φλόγα θα αρχίσει να εξαπλώνεται και η ώρα της γενικής εξέγερσης και της κατεδάφισης της τυραννίας θα έρθει μέσα από την πίεση του λαού. Τότε είναι που οι ΑΦΑΝΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ του εθνικισμού που θα δρουν στο ημίφως και στη σκιά, χωρίς να εκτίθενται σε παρελάσεις και πασαρέλες θα κατευθύνουν εν μέσω της χειμαρρώδους ορμής του λαού τη κρύα λάμα του ατσαλιού κατά των τυράννων .
Λουκάς Σταύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.