Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΑΣΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ

Ο Χριστόφιας σε χθεσινή ομιλία του στο καθιερωμένο πανηγύρι για την Αμμόχωστο που γίνεται στη Δερύνεια , επανέλαβε την προδοτική πρόταση του Τάσσου Παπαδόπουλου που υιοθέτησε και ο ίδιος , για επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα το άμεσο εμπόριο Ε.Ε. – κατεχομένων μέσω του δήθεν εποπτευομένου λιμανιού της Αμμοχώστου.
Με λίγα λόγια ξεχάστε τις λύσεις και τις ψευδοπατριωτικές προετοιμασίες για ένα δεύτερο ΟΧΙ, κομματοπροσκυνημένοι εθνικόφρονες , κατ’ επανάληψη του ΟΧΙ του 2004 όπου δεν είχατε το σθένος να μην αποδεχτείτε το διπλό δημοψήφισμα και την συμμετοχή των εποίκων.
Ξεχάστε τις ανούσιες αντιστάσεις και τους αγώνες της πασαρέλας και των συνθημάτων. Εδώ η πατρίδα ξεπουλιέται από τους ηγέτες σας, κομμάτι , κομμάτι στους κατακτητές.
Ο δρόμος της απελευθέρωσης δεν περνά μέσα από λεωφόρους αλλά από δύσβατα φαράγγια.
Απαιτείται ισχυρή πρόταση που θα κατατεθεί στα ηνωμένα έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτή η πρόταση λύσης είναι η μια και μοναδική πρόταση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που δικαιούται ο λαός μας . Την πρόταση αυτή οφείλουμε να την καταθέσουμε και προς τους τουρκοκύπριους εκτός τραπέζης διαπραγματεύσεων ώστε να δείξουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι επιδιώκουμε την ειρήνη χωρίς υποχωρήσεις στη βία και τη βαρβαρότητα της κατοχής μήτε των τούρκων μήτε των εγγλέζων που μας επέβαλαν το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης εκ του οποίου προέκυψαν όλα τα δεινά μας.
Στηρίζοντας διεθνώς το δίκαιο και την πρόταση πραγματικής δημοκρατίας που απολαμβάνουν όλα τα έθνη στηρίζουμε ταυτόχρονα το δικαίωμα μας για ΕΝΟΠΛΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ με όλα τα μέσα και όλες τις μορφές.
Νέοι της Κύπρου , μη χάνετε τον καιρό σας σε αποσπασματικές ενέργειες που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα παρά μόνο σας κουράζουν και σας οδηγούν στην απογοήτευση και τη παραίτηση.. Ελάτε να οργανώσουμε τις δυνάμεις της απελευθέρωσης συνθέτοντας τον πολιτικό με τον μαχητικό αγώνα.
Αφήστε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και απομονώστε εκείνους που τα επικαλούνται . Ας μας ενώσει το ατσάλι της ξιφολόγχης και το ψωμί του μαχόμενου λαού. Τότε να είστε βέβαιοι πως σύντομα θα μπούμε στη Κερύνεια και θα χορτάσουμε  εκδίκηση.
Έτσι μονάχα θα τιμήσουμε τους ήρωες μας , τον Ισαάκ και Σολωμού που σήμερα μνημονεύουμε, για να τους δούμε την ώρα της εφόδου , σημαιοφόρους , ενδεδυμένους τη λαμπρή στολή των αθανάτων , να οδηγούν τα στρατεύματα της ελευθερίας.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.