Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Οι κύπριοι λατρευτές του χρυσού μόσχου του Μολώχ, δηλαδή το σύνολο των παραδόπιστων ραγιάδων , συνεπαίρνεται από μια χαρά που υφέρπει των πολλαπλών προβλημάτων που μαστίζουν την κυπριακή κοινωνία. Η χαρά αυτή αναδύεται από την απόφαση των κρατούντων να προβούμε σε άμεση εξόρυξη του φυσικού αερίου ή και του πετρελαίου που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ. Η χαρά αυτή είναι τόσο έντονη που συνοδεύεται και από οράματα και φαντασίες βίου τρυφηλού που θα μας προσφέρει ο πλούτος από το αέριο και τα λοιπά ευρήματα.
Οι ανησυχίες και αντιδράσεις των Τούρκων , των Λιβανέζων μα ακόμα και των ομοφρόνων και ομοδόξων Ρώσσων, που δεν θα ήθελαν να χάσουν το μονοπώλιο του αερίου προς την Ευρώπη , δεν ανησυχούν καθόλου τους κύπριους οραματιστές από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Κανένας λένε δεν θα μας πειράξει διότι θα μας προστατεύσει το Ισραήλ και η Αμερικανοί επίσης , εφόσον οι εταιρείες που θα αναλάβουν την εξόρυξη είναι αμερικανικών συμφερόντων.
Εξ όσων γνωρίζουμε βέβαια , δεν υπάρχουν κάποιες αμυντικές συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Αμερικανών που θα διασφάλιζαν την κυριαρχία μας με αμοιβαίο συμφέρον. Άρα αν χρειαστεί να μας υποστηρίξει η Αμερική σε περίπτωση ακραίας απειλής , θα το πράξει μέσω των εν κύπρω αγγλικών βάσεων οι οποίες συνεργάζονται με το ΝΑΤΟ και τους αμερικανούς ιδιαίτερα. .Έχουμε λοιπόν εδώ ένα κενό το οποίο θα το γεμίσει η στρατιωτική παρουσία της Αγγλίας σε συνεργασία με το Ισραήλ και τους Αμερικανούς. Αυτοί οι τρεις δεν θα ενδιαφερθούν για τα δικά μας συμφέροντα που δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά και τα κυριαρχικά συμφέροντα της κυπριακής δημοκρατίας. Αυτοί θα θέλουν να αρπάξουν το μερίδιο τους αδιαφορώντας αν τα κυριαρχικά και άλλα συμφέροντα μας , υποστούν δραματική συρρίκνωση.
Από την άλλη ο τούρκος , επειδή δεν είναι τόσο βλάκας όσο εμείς οι προικισμένοι κύπριοι τον νομίζουμε, δεν θα σηκωθεί σε αυτή τη φάση να κάνει πόλεμο για το αέριο. Ο τούρκος δεν είναι κουτός να θελήσει να αρπάξει το κρέας από το στόμα του πεινασμένου λιονταριού .Ο τούρκος θα κτυπήσει στο αδύνατο σημείο της όλης κατάστασης. Θα μας αφήσει εμάς στην ονειρική μα ευτυχία και αυτός θα κινηθεί κατά της κυριαρχίας μας προσκολλώντας στο «κρατίδιο» του και την ΑΟΖ που αυτό «δικαιούται».
Έτσι θα αρχίσει λέει ο Οζερσάι να κάνει έρευνες και η «τουρκοκυπριακή πλευρά». Που θα κάνει τις έρευνες και με πιο στρατηγικό στόχο οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά . Αν καταφέρουν να διχοτομήσουν τη κυπριακή ΑΟΖ και να την αποκόψουν από την Ελληνική ΑΟΖ , τότε το όφελος για αυτούς θα είναι χίλιες φορές μεγαλύτερο από την εξόρυξη του φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12. Έτσι θα αναγορεύσουμε εμείς οι ίδιοι με τις λανθασμένες μας κινήσεις, τον τούρκο , σε στρατηγικό παίχτη στο ενδιάμεσο των ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδος.
Τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα:
Πρώτο. Να ξεκαθαρίσουμε τη σχέση μας με τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ. Ή θα επιδιώξουμε μια άμεση σχέση με αυτούς ή θα αφήσουμε ως μεσολαβητές και επικυρίαρχους τους άγγλους και τις εν κύπρω αγγλικές βάσεις.
Δεύτερο. Πρέπει να χαραχτούν τα όρια των ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος .
Τρίτο. Να ενδυναμωθεί η αμυντική σχέση Κύπρου - Ελλάδος που θα σημαίνει και την κοινή ΑΟΖ του εθνικού χώρου.
Τέταρτο. Να σταματήσει η κατρακύλα του ενδοτισμού που οδηγεί σε δύο διοικήσεις ή δύο συνιστώντα κρατίδια και να τεθεί επί τάπητος το αίτημα της ενιαίας Κύπρου υπό καθεστώς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Αν γίνουν αυτά θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε εξορύξεις αφού θα έχουμε διασφαλίσει την ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ μας και την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ μας.
Χωρίς αυτές τις κινήσεις θα τεθούμε υπό την αμυντική ομπρέλα και εξάρτηση των αγγλικών βάσεων και του Ισραήλ , θα χάσουμε την κυριαρχία μας επί του συνόλου της κυπριακής ΑΟΖ και τέλος θα αποκοπούμε πλήρως από την Ελλάδα και θα απολέσουμε σε μικρό χρόνο την εθνική μας ταυτότητα για να μετατραπούμε σε ραγιάδες.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.