Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΗΚ

Γύρω στα 7% υπολογίζεται η αύξηση της τιμής του ρεύματος όπως ανέφερε η υπουργός εμπορίου κ. Πραξούλα Αντωνιάδου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατόπιν συνεννοήσεως κράτους , ΑΗΚ και Ρυθμιστικής Αρχής Ενεργείας.
Για την ολική κάλυψη της ζημιάς στο Βασιλικό θα απαιτείτο αύξηση της τιμής του ρεύματος σε 16%. Όμως το κράτος επειδή νοιάζεται τους καταναλωτές δεν συναινεί σε αυτή την αύξηση. Έρχεται βέβαια από την πίσω πόρτα να καλύψει τα έξοδα της ενοικίασης γεννητριών που ανέρχονται σε 24,5 εκατομμύρια για έξι μήνες και αν χρειαστεί και για άλλους έξι , από τους φόρους του λαού, δηλαδή από τα δημόσια ταμεία.
Ύστερα από όλη αυτή τη λεηλασία της οικονομίας του λαού που θα φέρει αλυσιδωτές αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα , το κράτος διασφαλίζει και τα συμφέροντα των ιδιωτών που συμμετέχουν στον ημικρατικό οργανισμό της ΑΗΚ. Αυτό είναι έγκλημα που προστίθεται στην άνευ όρων χρηματοδότηση των τραπεζών που έκανε αυτή η κυβέρνηση.
Είναι κατανοητό ότι πρέπει να στηριχθεί η ΑΗΚ . Αλλά εφόσον στηρίζεται μόνο με τους φόρους του λαού θα έπρεπε να γίνει η ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της.
Τούτο θα σήμαινε την μη κερδοσκοπική παροχή ρεύματος στον λαό . Γεγονός που θα ελάφρυνε τα φορολογικά βάρη από τους ώμους του και θα συγκρατούσε την άνοδο του πληθωρισμού.
Όμως ότι έγινε με τις τράπεζες θα γίνει και με την ΑΗΚ. Οι πλουτοκράτες με την αρωγή του κράτους θα συνεχίσουν το γλέντι τους , ενώ ο λαός θα βουλιάζει ολοένα στην εξαθλίωση.
Βέβαια και ο λαός αυτός με μαζοχιστική και ραγιαδίστικη διάθεση δεν θα παύσει να υποκλίνεται στους πολιτικούς εκφραστές της ολιγαρχίας του πλούτου. Τέτοια είναι η παρακμιακή του κατάσταση.
Καλές υποκλίσεις σκλάβοι.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές διεκδικούμε την κρατικοποίηση της ΑΗΚ.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.