Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η χθεσινή κατάθεση του προέδρου Χριστόφια στην ερευνητική επιτροπή για την τραγωδία στο Βασιλικό θα τύχει της πλήρους αξιολόγησης της , με την ολοκλήρωση της έρευνας.
Εκ πρώτης όψεως φαίνεται όμως πως ή ο πρόεδρος απεκδύεται των ευθυνών του αν υποθέσουμε ότι αυτά που είπε είναι ασύστολα ψεύδη. Αν όμως λέγει την αλήθεια, τότε αποδεικνύεται από τα λεγόμενα του ιδίου του προέδρου της δημοκρατίας , η ύπαρξη ενός βαθέους κράτους ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ , ΑΠΑΤΗΣ , ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ , ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΆΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ , ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ.
Ο πρόεδρος σίγουρα φέρει ευθύνες για την επιλογή των στελεχών του στα υπουργεία εξωτερικών και αμύνης και για το γεγονός ότι δεν απαιτούσε ενημέρωση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Ως πρόεδρος της Κύπρου είναι επίσης απαράδεκτη η δήλωση του για άγνοια της τοποθεσίας όπου σχεδιάστηκε η βόμβα υψηλής ισχύος .
Όμως τα γεγονότα αφήνουν να πλανάται η υποψία , ότι το αυτονομημένο βαθύ κράτος της διαφθοράς , της ανευθυνότητας και της διαπλοκής βρίσκεται στα χέρια ξένων μυστικών υπηρεσιών που κουμαντάρουν το τόπο.
Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να αφήσουμε απείρακτο αυτό το βρομερό στάβλο του Αυγεία είναι να φορτώσουμε όλες τις ευθύνες στο Χριστόφια μετατρέποντας τον σε αποδιοπομπαίο τράγο που θα απαλλάξει το βαθύ κράτος από τις εγκληματικές του πράξεις και ολιγωρίες .
Αλλά αν καταδικάσουμε τον Χριστόφια και αφήσουμε το κράτος της διαπλοκής ανενόχλητο δεν θεραπεύεται το πρόβλημα Αλλεπάλληλες αναθυμιάσεις θα αναδύονται στο διηνεκές από το ηθικό βόρβορο της διαπλοκής.
Η αλλαγή των προσώπων τίποτα δεν θα αλλάξει. Το σύστημα της διαπλοκής είναι που πρέπει να ριφθεί στη πυρά και ο ίδιος ο λαός να διεκδικήσει εξουσία πάνω στη πατρίδα του και να αποβάλει την ραγιαδίστικη συμπεριφορά των πελατειακών σχέσεων με τα κόμματα. Μόνο μέσα από μια λαϊκή ηθικο-πολιτική αναγέννηση θα αναδυθεί το εθνικό λαϊκό κράτος με την υψηλή αποστολή του.
Η τραγωδία στο Βασιλικό ας γίνει τουλάχιστον η αρχή μιας ριζικής αναθέσμισης της κοινωνίας που θα προέλθει μάσα από την ρήξη με το σύστημα της φαυλοκρατίας.
Αυτό το σύστημα που εγκαινιάστηκε με την προδοσία της Ζυρίχης και στηρίχτηκε από τις δολοφονικές συμμορίες κατά των αγωνιστών της ΕΟΚΑ , ήρθε η ώρα να κριθεί από το σύνολο του λαού. Αν αυτός ο λαός θέλει να ζήσει , θα το γκρεμίσει από τα θεμέλια του , αν όχι , θα το αγκαλιάσει και θα το στηρίξει περιπαθώς μέχρι τη τελευταία πράξη του συλλογικού εθνικού θανάτου.
Αν δεν αναγνωρίσει ο λαός τα λάθη του μέσα από αυτά που του συμβαίνουν , αν φορτώσει όλα τα λάθη σε ένα πρόσωπο και στη προκειμένη περίπτωση στον πρόεδρο της δημοκρατίας , θα υπογράψει την θανατική του καταδίκη. Σκληροί και ανελέητοι αφέντες θα έρθουν τότε να τον κυβερνήσουν , εκλεκτοί των συμμοριών της διαπλοκής και της διαφθοράς .
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.