Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Διαπίστωση: Η πολιτική αντίσταση στο Χριστόφια και στη λύση που προτείνει για το κυπριακό , από την πλευρά των αντιομοσπονδιακών , είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.
Το αντιομοσπονδιακό αίσθημα δεν κατόρθωσε να μετεξελίχθη σε πολιτικό κίνημα και να καταθέσει στη κοινωνία μια συγκεκριμένη , ολοκληρωμένη πρόταση λύσης και διακυβέρνησης του τόπου.
Το αντιομοσπονδιακό αίσθημα εκδηλώνεται με παρελάσεις , διαλέξεις κλειστού δωματίου , εύηχα συνθήματα και εθνικοφρονίστικες προπόσεις σε συνεστιάσεις με λουκούλλεια γεύματα.
Αυτό το κατάντημα οφείλεται στην επικράτηση της κληρικοδεξιάς εθνικοφροσύνης στους πλείστους σχηματισμούς των αντιομοσπονδιακών οχλαγωγικών συνάξεων .
Μια δε εξ αυτών σύναξης, αντί σοβαρής πολιτικής πρότασης , πρότεινε ως μοναδική σωτηρία την ανάληψη από την εκκλησία του εθναρχεύοντος ρόλου της.
Με λίγα λόγια στο τελευταίο σκαλοπάτι της αποπολιτικοποίησης χάσανε παντελώς την σοβαρότητα τους.
Διότι κύριοι, λαμπαδηφόροι του ιερατείου πρέπει να μάθετε από την ιστορία, ότι τον ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΑΡΧΙΑΣ δεν τον έδωσε ποτέ ο λαός στην εκκλησία αλλά οι κατακτητές για να κάνουν τη δουλειά τους. Ο ρόλος δε αυτός ήταν η διαχείριση των σκλάβων.
Στο τωρινό κόσμο, όπου το αίτημα για περισσότερη συμμετοχή του λαού στην εξουσία μέσα από τις πολύμορφες οργανώσεις του , αναπτύσσεται σε επαναστατική βούληση ενάντια σε κάθε μορφή συσσώρευσης εξουσίας από κόμματα , ολιγαρχικές ομάδες και φατρίες , η πρόταση για επιστροφή στην κατάσταση της εθναρχεύουσας εκκλησίας είναι κραυγαλέα περίπτωση οπισθοδρόμησης και προβοκατόρικης δράσης στον αντιομοσπονδιακό χώρο.
Ας μην επεκταθούμε περισσότερο για την ώρα. Όμως αυτή η τακτική , σύγχυσης και διάλυσης του αντιομοσπονδιακού χώρου , ευνοεί μόνο την πολιτική του ενδοτισμού η οποία πολιτική βάλθηκε τώρα να περάσει σε πρώτο πλάνο την ΧΑΛΑΡΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που προτείνει η δεξιά με κορυφαίο του χορού των Αναστασιάδη , ώστε να υπάρξουν περισσότερα σημεία σύγκλησης με τον Έρογλου που εκφράζει τις συνομοσπονδιακές θέσεις της Τουρκίας.
Οι κήρυκες του σχεδίου Ανάν θέλουν ένα αντιομοσπονδιακό χώρο ελεγχόμενο και τελούντα σε κατάσταση διάλυσης και σύγχυσης . Πράγμα το οποίο πετυχαίνουν με τους εγκάθετους εθνικόφρονες τους , αυτούς τους γαλαζόχρωμους παλιάτσους και ανόητους θορυβοποιούς, αυτά τα αλαλάζοντα κύμβαλα της διαπλοκής με το σύστημα της υποχώρησης και του ραγιαδισμού.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.