Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΠΟΛΙΙΤΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ


Η ανάμειξη της εκκλησίας στη πολιτική ουδέποτε έπαυσε σε αυτό το τόπο. Ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ).
Φαίνεται όμως ότι η επικρατούσα διάλυση στο χώρο του ΔΗΚΟ , υπαγορεύει την άμεση παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, που θα επιχειρήσει την ανασύνταξη του κεντρώου χώρου, που ως γνωστό ουκ ολίγες διέπραξε μειοδοσίες , προδοσίες και αίσχη ακολουθώντας την μειοδοτική πολιτική Μακαρίου (Μιχάλη Μούσκου).
Έτσι μέσα από τα σκοτεινά υπόγεια της αρχιεπισκοπής όπου εκπορέυετο άλλοτε η τυραννία Μακαρίου , θα εκβρασθούν οι νέοι ηγέτες και θα παρουσιαστούν από τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο στον κυπριακό όχλο (διότι έτσι αντιλαμβάνεται τη πολιτική κοινωνία η εκκλησία) για να επιλέξει τον ομορφότερο.
Η τοιαύτη παρέμβαση του αρχιεπισκόπου , που αποτελεί ανοικτή προσπάθεια πολιτικής ποδηγέτησης και καπελώματος της κοινωνίας των πολιτών μας επιστρέφει στην ελέω ιερατείου ηγεσία και στρέφεται ενάντια στη προσπάθεια εκδημοκρατισμού της κοινωνίας και έκφρασης της ευρύτερης θέλησης του λαού που σήμερα συρρικνώνεται από την κομματοκρατία και την συνάδουσα με αυτήν, φαυλοκρατία.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές είμαστε εκ προοιμίου αντίθετοι στην έπαρση του αρχιεπισκόπου , διότι πρεσβεύουμε πως η ηγεσία δεν προέρχεται εκ των άνω , αλλά εκ των κάτω , μέσα από τους αγώνες του λαού και την διεκδίκηση κοινωνικής δικαιοσύνης και αρμονίας , λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας.
Δεν θέλουμε τους «ηγέτες» της τσιφλικάδικης εκκλησίας , θέλουμε ηγέτες σημαιοφόρους των κοινωνικών και εθνικών αγώνων.
Αναφορικά με το κυπριακό , εμείς δεν απαιτούμε το σταμάτημα των συνομιλιών γιατί εξέφυγαν από την συμφωνημένη βάση , αλλά γιατί αυτή η συμφωνημένη βάση είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς μειοδοτικής πορείας του πολιτικού κατεστημένου της Κύπρου στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η εκκλησία.
Στους νέους συμβιβασμούς της εκκλησίας , συνέχεια των παλαιοτέρων, αντιτάσσουμε ιδεολογικό και πολιτικό αγώνα με στόχο την απελευθέρωση και τον εθνικό κοινωνισμό.
Λουκάς Σταύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.