Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η εθνικιστική ιδεολογική αναζήτηση αν δεν υπηρετεί κάποιους πρακτικούς σκοπούς δεν έχει νόημα . Είναι χάσιμο χρόνου για παράδειγμα, να συζητούμε χωρίς τέλος αν το Βυζάντιο ήταν ή όχι ελληνικό . Εδώ είναι αμφίβολη η ελληνικότητα των κυβερνήσεων μας , Ελλάδος και Κύπρου , πόσο μάλλον το Βυζάντιο.
Ελληνικό είναι ότι εκφράζει και πραγματώνει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΥΣΙΑ , ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ,δηλαδή τον ίδιο τον έλληνα δημιουργό είτε ως άτομο-πρόσωπο-πολίτη είτε ως κοινότητα ελλήνων.
Με αυτό το σκεπτικό παρατηρούμε την έκφραση της ελληνικότητας στις ελληνικές κοινότητες της Αυστραλίας ή της Αμερικής ή αλλαχού στην αλλοδαπή αλλά δεν την παρατηρούμε στην Κύπρο και την ίδια την Ελλάδα. Την Ελλάδα που εξορίζει τα παιδιά της που περιφρονεί τις ιδιοφυίες της και καταβαραθρώνει τα ταλέντα της.
Που και πως εκφράζεται η ελληνικότητα σε ένα κράτος διαφθοράς και συγκοινωνούντων δοχείων της κομματικής παρακμής και τυραννίας; Σε αυτό το κράτος δεν εκφράζεται η ελληνικότητα αλλά ξένες δυνάμεις ή ντόπιες φατρίες συμφερόντων που ποδοπατούν κάθε ικμάδα ελληνική , που παραμορφώνουν δια της αντιπαιδείας , που σκοτώνουν δια των ναρκωτικών , που αλλοιώνουν την φυλετικοεθνική ταυτότητα δια της στήριξης των λαθρομεταναστών και λοιπά και λοιπά.
Φτάσαμε στο έσχατο σημείο του ξεπεσμού να βλέπουμε την ελληνικότητα μας να εκφράζεται αλλού και όχι στην πατρώα γη , στο χώρο της πατρίδος που μας παρέδωσαν οι πατέρες μας μέσα από αγώνες αιματηρούς. Παντού η σαπίλα , η διαφθορά , η ξενοκρατία , η ετερονομία.
Σε αυτή τη κατάσταση αναδύεται ο ελληνικός εθνικισμός με κυρίαρχο αίτημα του την ελεύθερη και δημιουργική έκφραση της ελληνικότητας μας. Που σημαίνει να ξαναδώσουμε λόγο στο πρόσωπο , στο πολίτη και στη κοινότητα του αίματος και του κοινού ιστορικού πεπρωμένου.
Συνεπώς η ιδεολογική αναζήτηση πρέπει να περιστραφεί γύρω από αυτούς τους άξονες , της ελευθερίας του προσώπου και της λαϊκής κοινότητας. Αναζήτηση στο πεδίο της δικής μας παράδοσης και αναδημιουργία η επινόηση θεσμών και τρόπων οργάνωσης που να επιτρέπουν την πραγμάτωση της ελληνικότητας μας. Ταυτόχρονα να επισημάνουμε τα δεδομένα εκείνα που μας αλλοτριώνουν που μας κατατυραννούν , που αποτρέπουν την ανάπτυξη των ικανοτήτων μας και να τα πολεμήσουμε λυσσαλέα.
Αναζήτηση ιδεολογική πέρα από δόγματα και ιδεολογικές περιχαρακώσεις. Με στόχο την ανάδειξη του πολίτου , του προσώπου δημιουργού στα πλαίσια της δρώσας κοινότητας που ασκεί κυριαρχία λαϊκή και εθνική επί της πατρώας γης.
Σε αυτό τον αγώνα έχουμε να πάρουμε πολλά και από τις ελληνικές κοινότητες που ζουν και προοδεύουν στην αλλοδαπή αλλά και να δώσουμε σε αυτούς πολλά , όπως γλώσσα ελληνική και παιδεία ελληνική αν κατορθώσουμε να την εμπεδώσουμε πρώτα στα κράτη μας.
Ο ελληνικός εθνικισμός έχει ως στόχους του την ενδυνάμωση της κυριαρχίας των κρατών του (Ελλάδος και Κύπρου) και την ενεργοποίηση του όπου γης ελληνισμού , του απόδημου και του σκλαβωμένου.
Όλα αυτά είναι θέματα που αφορούν την ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΧΥ , θέματα άμεσα και πρακτικά πέριξ των οποίων οφείλει να περιστραφεί η ιδεολογική έρευνα, ως τρόπος επαύξησης της ισχύος. Στα πλαίσια αυτά η εθνικιστική διανόηση γίνεται εργασία με στόχο την εθνική ισχύ , που μπορεί να λάβει χαρακτήρα και οργάνωση σχολής. Σχολής σκέψης και έρευνας επί παντός επιστητού που θα ενισχύσει τα πεδία έρευνας στην επιστήμη και τη τεχνολογία , στη τέχνη και τη πολιτική . Μια ιδέα που θα υλοποιηθεί με την εγκαθίδρυση κράτους εθνικοκοινωνικού .
 Τα τωρινά κράτη του ελληνισμού υπάρχουν για να αλλοτριώνουν τον ελληνισμό για να καταβαραθρώνουν την ελληνικότητα μας.
Επαύξηση της ελληνικής ισχύος σημαίνει επίσης ενασχόληση με τα άμεσα προβλήματα της κοινωνίας και ανάπτυξη προτασιακού λόγου επίλυσης των , γεγονός που απαιτεί την σύνδεση της ιδεολογικής δουλειάς με την  ύπαρξη ενός πολιτικού οργάνου που θα προβάλλει τις εθνικιστικές ιδέες και θα σφυρηλατεί τη λαϊκή οργάνωση.
Η εθνικιστική ιδεολογική έρευνα αρχίζει απο την εστίαση στα παροντικά προβλήματα και εκτείνεται στο βάθος της ελληνικής ιστορίας και του φιλοσοφικού στοχασμού αφενός αλλά και στη πολιτική πραγμάτωση της εθνικής ιδέας , αφετέρου.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.