Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ

Η γραμμή Αναστασιάδη προσανατολίζεται , αν ερμηνεύουμε σωστά τις δηλώσεις του και τα υπονοούμενα του,  σε δύο κατευθύνσεις.
Πρώτο : στο κλείσιμο του κυπριακού μέσα στα πλαίσια κατανόησης εκ μέρους της Τουρκίας των ευρύτερων συμφερόντων της στη περιοχή , λύση προσαρμογής με λίγα λόγια στην προσπάθεια επιβολής ισορροπιών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο που να ικανοποιούν τη Τουρκία και τους λοιπούς παίχτες όπως το Ισραήλ και τους Αμερικανούς.
Δεύτερο: στην αλλαγή των συμμαχιών μας επισημαίνοντας την παρουσία της Αμερικής και των συμφερόντων της στην περιοχή.
Οι θέσεις αυτές μας κάνουν να διερωτηθούμε μήπως ο κ. Αναστασιάδης διορίστηκε πρέσβης της Αμερικής στη Κύπρο.
Η πολιτική της δεξιάς έμεινε προσκολλημένη στο παλαιό γεωπολιτικό στάτους που θέλει επικυρίαρχο στην Ανατολική Μεσόγειο την Μεγάλη Βρετανία και τους συμμάχους της Ισραηλινούς και Αμερικανούς. Για την υπεράσπιση αυτών των συμφερόντων άλλωστε η δεξιά υιοθέτησε την γραμμή της λύσης που περιλαμβάνει την αποστρατικοποίηση , μια γραμμή που προσυπέγραψε και το αγγλόδουλο ΑΚΕΛ αλλά και τα λοιπά κόμματα του θλιβερού πολιτικού κατεστημένου.
Δεν θέλουν να εννοήσουν οι κρατούντες, ότι η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μοναδική ευκαιρία να απαλλαχθούμε από την αγγλοσιωνιστική επιρροή που μας έφερε τους τούρκους στο νησί και να συνδεθούμε με τον ευρωπαϊκό άξονα συμφερόντων που περνά κατ’ ανάγκη μέσα από την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Η αμυντική ένωση Κύπρου-Ελλάδος ή ο ενιαίος ελληνικός στρατός ως η περάτωση του ενιαίου αμυντικού δόγματος αποτελεί ένα πρώτο βήμα ολοκλήρωσης των σχέσεων μας με την Ευρώπη που είναι η φυσική μας σύμμαχος με κοινή πολιτισμική βάση.
Όντες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πονηρό να αναζητούμε άλλους συμμάχους και να ονειρευόμαστε λύσεις ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Η πολιτική του κ. Αναναστασιάδη και της ευρύτερης δεξιάς είναι φιλοσιωνιστική και ουσιωδώς αντιευρωπαϊκή και ανθελληνική. Βέβαια τούτο επικαλύπτεται με ένα ένδυμα γαλανόλευκο και ανελλιπείς παρουσίες των στελεχών του ΔΗΣΥ στα μνημόσυνα των ηρώων και τους εθνικούς εορτασμούς.
Σύμμαχος μας είναι η Ελλάδα και η Ευρώπη κ. Αναστασιάδη και λοιποί υπερασπιστές της αποστρατικοποίησης που εξυπηρετεί τον αγγλοσιωνισμό . Η ολοκλήρωση και εμβάθυνση των σχέσεων μας με την Ελλάδα και την Ευρώπη σε πολιτικό , αμυντικό , οικονομικό και πολιτισμικό πεδίο. Αυτή πρέπει να είναι η γραμμή πλεύσης του κυπριακού ελληνισμού και στην κατεύθυνση αυτή οφείλει να εναρμονιστεί η λύση του κυπριακού και όχι στην δουλική φιλοσιωνιστική προσαρμοστικότητα της πολιτικής σας.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.