Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Οι τούρκοι περιφρονώντας κάθε αρχή διεθνούς δικαίου, προχωρούν σε νέες παράνομες ενέργειες συνοδευόμενες με απειλές . Η ανακήρυξη ΑΟΖ των κατεχομένων σε σχέση με την Τουρκία στηρίζεται σε δύο παρανομίες .Πρώτο, στη παρανομία της κατοχής και του ψευδοκράτους και δεύτερο, στην άρνηση της Τουρκίας να αποδεχθεί το διεθνές δίκαιο των θαλασσών.
Εκτός της παράνομης και ανεδαφικής «ανακήρυξης» ΑΟΖ των κατεχομένων ,ο θηριώδης Έρογλου ανακοίνωσε πως η Τουρκία και το ψευδοκράτος του, έχουν δικαιώματα πάνω σε όλη την κυπριακή ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα και ως εκ τούτου ετοιμάζονται να διεξάγουν έρευνες όπου τους γουστάρει, τόσο νότια όσο και δυτικά της Κύπρου.
Ταυτόχρονα με τις παρανομίες και τις απειλές καλούν την κατ’ αυτούς ελληνοκυπριακή πλευρά να σταματήσει την προσπάθεια εξόρυξης φυσικού αερίου και να αποδεχτεί τους όρους των τούρκων για άμεση επίλυση του κυπριακού.
Ο τελικός στόχος όλων των ενεργειών τους είναι να επιβάλουν τη λύση που αυτοί επιθυμούν στο κυπριακό. Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι η πρόταση Χριστόφια δεν τους ικανοποιεί. Θέλουν περισσότερα και απαιτούν και άλλες υποχωρήσεις.
Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε ,πως αντιμετωπίζουμε την βουλιμία των τούρκων;
Εάν συνεχίσουμε τη παθητική στάση Χριστόφια δεν αποκλείεται να δεχθούμε επίθεση από την Τουρκία, την οποία οι τούρκοι θα στηρίξουν διπλωματικά στην προπαγάνδα της «απομόνωσης» που καλλιέργησαν για τόσα χρόνια σε διεθνές επίπεδο. Υπάρχει ενδεχόμενο να δεχθούμε ακαριαίο στρατιωτικό κτύπημα στην ελεύθερη επικράτεια μας σε νευραλγικά σημεία της άμυνας και της οικονομίας μας εφόσον με τα ανοικτά οδοφράγματα και τις αφύλακτες διόδους οι τούρκοι έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια την ώρα που ο λαός μας θα περνά την ώρα του στα καζίνα και τα πορνεία των κατεχομένων.
Η τουρκική επίθεση που δεν αποκλείεται να κλιμακωθεί , απαιτεί αλλαγή στρατηγικής .Απαιτεί εγκατάλειψη της ενδοτικής γραμμής και πέρασμα σε μια διπλωματική αρχικά διεκδίκηση, που θα συνοδευτεί με αναβάθμιση της άμυνας μας.
Οι τουρκοκύπριοι παρ’ όλες τις απαράδεκτες για μας υποχωρήσεις , εξακολουθούν να αποτελούν εξάρτημα του τουρκικού επεκτατισμού και αυτό αποδεικνύουν με τις πρόσφατες ενέργειες τους. Για αυτό πρέπει να αντιμετωπισθούν όχι ως «νόμιμοι» πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας αλλά ως όργανα του τουρκικού επεκτατισμού και να καταγγελθούν διεθνώς . Τούτο επιτάσσει την άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων και την ευθυγράμμιση με τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου η κυπριακή δημοκρατία έχει δικαίωμα επέκτασης και διεκδίκησης της κατεχόμενης επικράτειας της.
Σε αυτή τη νέα πορεία οι τουρκοκύπριοι ας αποφασίσουν με ποιους θα πορευθούν. Με τους τούρκους κατακτητές ή με την κυπριακή δημοκρατία μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης; Όσοι αποφασίσουν να ακολουθήσουν την γραμμή της κυπριακής δημοκρατίας θα έχουν το δικαίωμα του πολίτου αυτής της δημοκρατίας και θα είναι ευπρόσδεκτοι να συμβάλουν και αυτοί με τις δυνάμεις τους στην εκδίωξη των κατακτητών από τη Κύπρο.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.