Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ

«οι ΗΠΑ θέλουν να δουν τις κοινότητες να μοιράζονται τον φυσικό πλούτο του νησιού, ενδιαφέρονται επί της πρότασης για μεσολάβηση του ΟΗΕ σε μία συμφωνία διαμοιρασμού, και γενικώς θα ήθελαν να δουν αποκλιμάκωση της ρητορικής και της έντασης στην πράξη» Αυτά δήλωσε χθες η αμερικανίδα εκπρόσωπος του Στειτ Ντιπαρτμεντ , Βικτόρια Νούλαντ.
Η πρόταση για συμφωνία διαμοιρασμού έγινε από τον Αλεξάντερ Ντάουνερ και έτυχε δριμείας κριτικής από όλα τα κόμματα του κυπριακού πολιτικού κατεστημένου. Βέβαια η πρόταση του Ντάουνερ δεν έπεσε από τον ουρανό, αλλά αποτελεί συνέχεια της δήλωσης του προέδρου της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ του φυσικού αερίου με την «τουρκοκυπριακή κοινότητα» πριν ή μετά τη λύση.
Το γεγονός ότι συναινεί και η Αμερική σε αυτή τη πρόταση, δείχνει πως αν δεν παρέμβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και υπό κάποιες προϋποθέσεις και η Ρωσία στην υπόθεση του φυσικού αερίου και αφεθεί μόνος του να παίζει στην περιοχή ο Αμερικανο-αγγλο-ισραηλινός άξονας , θα μας επιβληθεί μια λύση-διάλυση της κυπριακής δημοκρατίας και εκεί που νομίζουμε ότι θα γίνουμε πλούσιοι από το αέριο θα βρεθούμε πρόσφυγες , πλάνητες και πένητες , διωγμένοι για πάντα από τα ιερά χώματα της πατρίδος. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της τουρκοσυνεταιριστικής λύσης και της αποστρατικοποίησης που το Σεπτέμβρη του 2009 προσυπέγραψε το ενδοτικό «εθνικό συμβούλιο» της Κύπρου , δηλαδή το σύνολο των κομμάτων του κατεστημένου.
Απέναντι σε αυτό τον εσμό οι πατριωτικές και εθνικιστικές δυνάμεις μπορούν να σταθούν με πολιτική πρόταση ατράνταχτη και να οδηγήσουν την οργή του λαού ενάντια στην υποχώρηση αν απωθηθούν οι ακροδεξιές ροπές και υπάρξει σύμπνοια και συνεννόηση μεταξύ των διάσπαρτων ομάδων.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.