Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΕΝΔΟΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Ο υπουργός άμυνας κ. Ηλιάδης μας φώτισε με την διαπίστωση του ότι «οι τούρκοι επιδιώκουν ναυάγιο της διαδικασίας με στόχο την αναβάθμιση του ψευδοκράτους».
Η λάθος πορεία που ακολουθεί το πολιτικό κατεστημένο αρχίζει από παλιά, από τις λεγόμενες συμφωνίες κορυφής του 1977. Η πορεία αυτή χειροτέρεψε τα πράγματα με την κατάθεση του απαράδεκτου σχεδίου Ανάν σε δημοψήφισμα. Οι τούρκοι από εκείνο το δημοψήφισμα κρατούν στη φαρέτρα της διπλωματίας και της προπαγάνδας τους το ΟΧΙ της «ελληνοκυπριακής πλευράς» σε μια πρόταση λύσης που οι ίδιοι οι «ελληνοκύπριοι» συμμετείχαν στη διαμόρφωση της .
Μετά το δημοψήφισμα του 2004 και την ένταξη μας στην Ε.Ε. , η λανθασμένη πορεία συνεχίστηκε. Δεν τέθηκε το αίτημα της πραγματικής δημοκρατίας που δικαιούμαστε ως λαός , ένα αίτημα που θα άλλαζε εκ βάθρων τη στρατηγική και τους στόχους μας. Το πολιτικό κατεστημένο συνέχισε την ενδοτική συμπεριφορά του και παγιδεύτηκε σε συνομιλίες «κυπριακής ιδιοκτησίας» απαλλάσσοντας την Τουρκία από τις ευθύνες της και μετατρέποντας το πρόβλημα από εισβολή και κατοχή σε παρεξήγηση μεταξύ δύο κοινοτήτων. Με αυτό τον τρόπο το ΟΧΙ του 2004 αντί να αξιοποιηθεί για αλλαγή πλεύσης , χρησιμοποιήθηκε από τους τούρκους ως στιλέτο στο λαιμό μας για συνεχείς υποχωρήσεις.
Μέσα από αυτή τη πορεία ένα δεύτερο ΟΧΙ της «ελληνοκυπριακής πλευράς» θα οδηγήσει σε άμεση αναβάθμιση αν όχι και αναγνώριση του κατοχικού εκτρώματος. Αυτό το γνωρίζουν οι Τούρκοι και το μεθοδεύουν. Ζητούν και άλλες υποχωρήσεις από τον Χριστόφια ενώ γνωρίζουν ότι αυτές που έκανε ήδη, δεν γίνονται αποδεκτές από το λαό. Συνεπώς μεθοδεύουν ένα νέο ΟΧΙ με την συναίνεση και του δικού μας ενδοτικού κατεστημένου.. Αν οι διαδικασίες δεν απολήξουν σε πρόταση λύσης αλλά σε αδιέξοδο , το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Η αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος. Προς αυτό το ολέθριο αποτέλεσμα οδηγούν οι επιλογές του πολιτικού κατεστημένου.
Στο βάθος αυτής της στρατηγικής του ενδοτισμού υποκρύπτεται η αποδοχή της αναβάθμισης του κατοχικού μορφώματος σε πρώτη φάση, που θα ολοκληρωθεί με βήμα προς βήμα εκατέρωθεν υποχωρήσεις με στόχο μια εμπράγματη λύση.
Μοναδική πατριωτική επιλογή είναι η απαλλαγή από το ενδοτικό κατεστημένο μέσα από ένα ισχυρό αντιομοσπονδιακό και απελευθερωτικό μέτωπο.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.