Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Το κομματικό κατεστημένο της Ελλάδος φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα.
Όλα αυτά τα χρόνια αντί να στηρίξει τους πυλώνες ισχύος της χώρας , έκανε ότι ήταν δυνατό για την αποδυνάμωση και το γκρέμισμα αυτών σε συνθήκες καταστρατήγησης της λαϊκής κυριαρχίας.
Αντί να στηθεί ένα σοβαρό και σύγχρονο κράτος που να αξιοποιήσει τις παραγωγικές δυνατότητες , στήθηκε ένας πελώριος πελατειακός μηχανισμός συγκοινωνούντων κομματικών δοχείων , όπου επέτρεψε να θριαμβεύσει η αναξιοκρατία , η φαυλοκρατία , η διαπλοκή , η καταλήστευση της παραγωγικής βάσης μέσα από μια σχέση ανήθικης συναλλαγής μεταξύ της γραφειοκρατίας του δημοσίου , των κομμάτων και των χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Τα αίσχη που διεπράχθησαν από αυτή την αισχρή συνεργασία χρειάζονται τόμους για να περιγραφούν. Από το φακελάκι του υπαλλήλου της ΣΔΟΕ μέχρι την απάτη του χρηματιστηρίου.
Πως ήταν δυνατό μέσα σε αυτό το κλίμα της διαφθοράς να τεθεί ένα σταθερό φορολογικό σύστημα , να ελεγχθεί η δραστηριότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα , να στηριχθεί η παραγωγή στη βιομηχανία , την αγροτιά και τη παροχή υπηρεσιών;
Ο μηχανισμός της διαφθοράς δεν το επέτρεψε γιατί δεν θα μπορούσε μετά να θησαυρίζει . Από την άλλη ο λαός κοιτούσε πώς να πληρώσει για να κάνει τη δουλειά του σήμερα και δεν τον ενδιέφερε το αύριο. Πλήρωνε τα εκπορνευμένα παράσιτα του συστήματος και ανέβαζε στην εξουσία γλοιώδεις αριβίστες και χρηματοθήρες.
Στο πνεύμα αυτής της ηθικής κατάπτωσης ο λαός μασούσε το κουτόχορτο των επιτηδείων. Την ώρα που κατασπαρασσόταν η Ελλάδα από παπάδες και πολιτικούς ο λαός ρουφούσε το όπιο των προφητειών. Περίμενε το ξανθό γένος που θα έρθει να του δώσει την Κωνσταντινούπολη χωρίς να σπάσει μύτη ελληνική ή πως θα έρθουν τα διαστημόπλοια από το Σύριο να μας κάνουν αυτοκράτορες του πλανήτη.
Εσωτερική διάλυση του πνεύματος και της κοινωνίας. Σε αυτή τη κατάσταση δεν υπάρχει ούτε υποψία λαϊκής κυριαρχίας. Ο αντίκτυπος επί της εθνικής κυριαρχίας είναι γνωστός .
- Το αίσχος των Ιμίων.
- Η αδυναμία επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.
- Η αδυναμία καθορισμού της ελληνικής ΑΟΖ.
- Η εγκατάλειψη του ενιαίου αμυντικού δόγματος με την Κύπρο.
- Η εγκατάλειψη του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.
- Η υποχώρηση στην επίθεση των Σκοπιανών.
- Η ασυδοσία των τούρκων στη Θράκη.
- Η υποστήριξη του προδοτικού σχεδίου Ανάν.
- Η αδυναμία αντιμετώπισης της εισβολής των λαθρομεταναστών.
- Η μη αξιοποίηση του ελληνισμού της διασποράς.
- Η υποτακτική παρουσία μας στην Ε.Ε. Γεγονός που δεν μας επιτρέπει σήμερα να κινήσουμε πολιτικές συμμαχίες εντός της Ε.Ε. και να απαιτήσουμε λύσεις που είναι δυνατές.
Ύστερα από αυτή την κατάπτωση , ποια εμπιστοσύνη μπορεί να δοθεί στο ελληνικό κομματικό κατεστημένο ; Η απάντηση είναι μια και μοναδική αν θέλουμε να σωθεί η Ελλάδα. Καμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό κατεστημένο.
Που σημαίνει , πως πρέπει να οδηγηθούν σε δίκη γιατί παγίδευσαν τον ελληνικό λαό σε ένα σύστημα σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας και συρρίκνωσης κατ’ επέκταση της εθνικής κυριαρχίας.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.