Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Οι κυπριακές τράπεζες που ως γνωστό βρίσκονται στα χέρια της ιδιωτικό-εκκλησιαστικής ολιγαρχίας έπαιξαν κερδοσκοπικά με τα λεφτά των καταθετών , επενδύοντας στα ελληνικά ομόλογα και έχασαν.
Τώρα ζητούν τη στήριξη του κράτους. Δηλαδή τα τεράστια κέρδη που είχαν από την μακρά καταλήστευση της οικονομίας της κοινωνίας , τα διαφύλαξαν σε σταθερές αξίες μέσα από την σκοτεινή σχέση τους με το σιωνιστικό χρηματοπιστωτικό υπερκράτος και τώρα ζητούν να καλύψει το κράτος τη χασούρα. Μα το κράτος, τραπεζίτες δεν είναι κάποιος οργανισμός που αντλεί κεφάλαια από το υπερπέραν. Τα κεφάλαια του κράτους προέρχονται από τους φόρους του λαού και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τα μοιράσει σε εσάς.
Βέβαια ξέρετε πολύ καλά πως οι απόψεις οι δικές μας δεν έχουν καμία απήχηση , διότι ανήκουμε στη θλιβερή μάζα του λαού που έχασε την κυριαρχία του, αφού τη παρέδωσε στα πελατειακά κόμματα . Η αγαστή σχέση που διατηρείται με το πολιτικό κατεστημένο , σχέση που σας παρέχει το νομοθετικό πλαίσιο αιχμαλωσίας της αγοράς και της κοινωνίας θα σας επιτρέψει και αυτή τη φορά την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σας από το κράτος , θα σας δώσει επίσης την ευκαιρία να απαιτήσετε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο την επιστροφή των οφειλομένων ή την αρπαγή των περιουσιών του λαού.
Αν υπήρχε δίκαιο λαϊκό κράτος δεν θα σας έδινε ούτε ένα σεντ, αλλά θα έβρισκε τρόπους να σας υποχρεώσει να επαναφέρετε στην Κύπρο το συσσωρευμένο αμύθητο πλούτο που αρπάξατε από το λαό. Θα αφαιρούσε επίσης κάθε νομικό δικαίωμα αρπαγής των λαϊκών οικονομιών .
Ένα εθνικοκοινωνικό κράτος, θα σας άφηνε στο κατήφορο της πτώχευσης και θα κρατικοποιούσε όλα τα υπάρχοντα σας ώστε να χαρίσει τα χρέη προς τους αγρότες και να χειριστεί τα χρέη της παραγωγικής μεσαίας τάξης με στόχο την ενδυνάμωση της παραγωγής.
Μόνο όταν η κοινωνία θα απαλλαχθεί από την καταλήστευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα επανέβρει το δρόμο της ανάπτυξης και της πολιτισμικής αναβάθμισης.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.