Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΗ ΛΥΣΗ

Άλλη μια τριμερής συνάντηση φτάνει σε αδιέξοδο. Οι συνομιλίες στο greentree σύμφωνα με διαρρεύσαντες πληροφορίες και εκτιμήσεις του όλου κλίματος, επικεντρώθηκαν μάλλον στην διάσωση της διαδικασίας των συνομιλιών ως απόδειξη του επί της ουσίας αδιεξόδου.
Αν οι διασωθείσες διαδικασίες θα οδηγηθούν σε πενταμερή ή διεθνή διάσκεψη που θα συνεπάγει καταληκτική επιδιαιτησία σε ένα πάρε-δώσε ή αν θα ανακοινωθεί ανυπέρβλητο αδιέξοδο, είναι ακόμα άγνωστο .
Οι δηλώσεις του Μπαν Γκι Μουν το απόγευμα της σήμερον θα καταδείξουν τη πορεία των πραγμάτων. Στο τέλος όμως δύο επιλογές υπάρχουν . Η πρώτη είναι να μας επιβληθεί ένα σχέδιο λύσης μέσα από διευρυμένες διαδικασίες , ένα σχέδιο που ελπίζουμε να δοθεί στη κρίση του λαού πριν τεθεί σε δημοψήφισμα και η δεύτερη επιλογή είναι το σταμάτημα των συνομιλιών και ο χαρακτηρισμός της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ως ανέφικτης λύσης. Η δεύτερη επιλογή είναι πιο επικίνδυνη από τη πρώτη. Διότι θα ανοίξει τη προοπτική υποστήριξης των τουρκικών θέσεων
Με τη πρώτη επιλογή απλώς θα κερδηθεί χρόνος για να καταλήξουμε και πάλι στην απόρριψη της ομοσπονδίας από τα Η.Ε ως ανεφάρμοστης λύσης. Βέβαια θα χρειαστεί φοβερός αγώνας για να απορριφθεί ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν.
Όμως και στις δύο περιπτώσεις ελλοχεύει ένας μεγαλύτερος κίνδυνος . Η συνέχιση της εφαρμογής της εμπράγματης λύσης μέσα από «αμοιβαίες» υποχωρήσεις . Χρησιμοποιώ τη λέξη συνέχιση της διαδικασίας διότι θεωρώ πως αυτή δεν θα εγκαινιαστεί στο μέλλον αλλά αποτελεί ιστορικό δεδομένο με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και την προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος με την συμμετοχή των εποίκων που τεχνηέντως και κάτω από δακρύβρεχτα διαγγέλματα και λόγους από τους άμβωνες , επέβαλε το άθλιο αγγλόδουλο κατεστημένο.
Έρχονται μέρες ζοφερές για τη Κύπρο. Μέρες σύγκρουσης με το κατεστημένο της υποταγής και με τη κατοχή.
Χρέος μας να κρατήσουμε ορθά τα λάβαρα και να δώσουμε τον αγώνα μέσα απο την πολιτική,  για να τεθεί επιτέλους η στρατηγική της απελευθέρωσης και να ριφθούν στο καιάδα της ιστορίας τα σχέδια της υποχώρησης και οι υποστηρικτές αυτών των σχεδίων.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.