Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ

Η Γαλλία βάζει το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδος. Απαιτεί, εάν διεξαχθεί το δημοψήφισμα να έχει ως βάση του το ερώτημα της παραμονής ή αποχώρησης από την Ευρωζώνη και όχι την αποδοχή ή όχι της νέας δανειακής σύμβασης. Αυτό όφειλε να το προβλέψει ο Παπανδρέου και να δημιουργήσει συμμαχίες με τις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα χρέους προς τους διεθνείς τραπεζίτες και τα τοπικά παρακλάδια τους. Από ότι φαίνεται όμως τίποτα δεν έκανε ο πρωθυπουργός. Έτσι η ιδέα του δημοψηφίσματος μένει μετέωρη και πολιτικά αστήρικτη . Η Γαλλία και η Γερμανία απαιτούν υποταγή στους όρους της δανειακής σύμβασης που θα φιλελευθεροποιήσουν την ελληνική αγορά όπως χαρακτηριστικά είπε ο κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης.
Ο όρος φιλελευθεροποίηση της αγοράς διαβάζεται ορθά ως ξεπούλημα της Ελλάδος στους ξένους με στόχο την οικονομική , πολιτική και εν τέλει εθνική υποταγή της χώρας. Στόχος είναι να μοιράσουν το Αιγαίο , να αποκόψουν τη Κύπρο από την ελληνική ΑΟΖ , για να εκμεταλλευτούν τον υπόγειο πλούτο της μεγάλης Ελλάδος που φτάνει ως τη Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική. Μας θέλουν σκλάβους για να αρπάξουν το πλούτο μας. Η ψυχική , η πολιτισμική , η πολιτική , η οικονομική υποβάθμιση που θα μας επιβάλουν θα βυθίσει το έθνος σε μια φυτική ύπαρξη που θα διαρκέσει αιώνες.
Μπροστά στη προοπτική της εθνικής υποδούλωσης η τιμιότερη επιλογή είναι το δημοψήφισμα . Ο λαός έχει δικαίωμα να αποφασίσει για τη νέα δανειακή σύμβαση και να παρακάμψει τις απειλές της Γαλλίας. Χρειάζεται υποστηρικτική πολιτική του δημοψηφίσματος και προετοιμασία ταυτόχρονα για έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη. Το ερώτημα είναι αν ο Παπανδρέου και η κυβέρνηση του είναι σε θέση να διεξάγει ένα τέτοιο αγώνα σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και την ίδια ώρα να οργανώνει το εσωτερικό μέτωπο ενάντια στην επίθεση της ολιγαρχίας . Αυτή τη γραμμή φαίνεται πως κανένα από τα πολιτικά κόμματα δεν έχει την διάθεση να ακολουθήσει. Για αυτό προτίμησαν την εύκολη επιλογή της υποταγής.
Όμως ότι και να κάνουν , η αναγκαιότητα των επαναστατικών αλλαγών έχει τεθεί στο ιστορικό πεδίο. Είτε μέσα από το δρόμο της υποταγής που το πολιτικό κατεστημένο επέβαλε στην Ελλάδα, είτε μέσα από το δρόμο της εξόδου από την ευρωζώνη , οι εξελίξεις θα οδηγήσουν στην επανάσταση.
Το σάπιο κατεστημένο , πολιτικό , πνευματικό , οικονομικό, σύντομα θα δει τα ιδιοτελή όνειρα του να ποδοπατούνται κάτω από τα άρβυλα του στρατευμένου ελληνικού λαού.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.