Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΚΕΝΟ

Η κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση και κυρίως ο Δημοκρατικός Συναγερμός στο ζήτημα του φυσικού αερίου επικεντρώνεται στο λογιστικό μέρος του ζητήματος. Δηλαδή τι κέρδος θα έχουμε στο τέλος της ημέρας και πως αυτό το κέρδος θα φτάσει στα ατσάλινα σαγόνια της ντόπιας πλουτοκρατίας.
Για την διάσταση της ισχυρής άμυνας και της εθνικής στρατηγικής που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικής πολιτικής δεν κάνουν λόγο. Έχουν το κεφάλι τους ήσυχο , πως τον τομέα της άμυνας θα τον αναλάβει το Ισραήλ και οι Αμερικάνοι που έχουν όφελος από την εταιρεία που λαμβάνει μέρος στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Δεν υπολογίζουν ή δεν θέλουν να ασχοληθούν για δικούς τους λόγους με τα τεράστια πολιτικά οφέλη που θα αποκομίσει η Τουρκία από την άριστα οργανωμένη πολιτική επίθεση που διεξάγει , στοχεύοντας στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους και την άνευ λύσης συνεκμετάλλευση.
Δεν ασχολούνται με αυτό το ζήτημα γιατί έχουν συναινέσει για μια τέτοιας φύσεως διευθέτηση του ζητήματος;; Υπάρχει άκρα κρυπτότητα των προθέσεων και των θέσεων της αντιπολίτευσης, που μας δίνει το δικαίωμα να υποθέσουμε υπόγειες συνεννοήσεις με την κυβέρνηση Χριστόφια και τους λοιπούς ενδιαφερόμενους που είναι οι Τούρκοι , οι Άγγλοι και οι Ισραηλινοί.
Αν η Τουρκία επιτύχει να παρέμβει στο ζήτημα είτε δια της όποιας μορφής συνεκμετάλλευσης , είτε δια δημιουργίας τερματικού στα κατεχόμενα , είτε σε τουρκικό έδαφος , θα σημαίνει στη πράξη τον περιορισμό της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας. Το γεγονός αυτό θα εγκλωβίσει τη Κύπρο στις μελλοντικές εξελίξεις που θα λάβουν χώρα γύρω από την Ελληνική ΑΟΖ και τις απαράδεκτες απαιτήσεις των τούρκων για το Καστελλόριζο.
Ενώ αυτά συμβαίνουν στη Κύπρο, στην Ελλάδα η κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας (ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, ΛΑΟΣ) υπό τον Λουκά Παπαδήμο , προσηλωμένη στο έργο που ανέλαβε για την διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και το ξεπούλημα της Ελλάδος , αρνείται όπως είναι φυσικό να ασχοληθεί με το μεγάλο θέμα της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ . Φαίνεται πως τούτο θα διευθετηθεί όταν η Ελλάδα φτάσει στο τελευταίο σκαλοπάτι της ταπείνωσης και της συρρίκνωσης της ισχύος της, ώστε να κλείσει στα πλαίσια μιας ευρύτερης ελληνοτουρκικής φιλίας και συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με τους Τούρκους. Βέβαια θα φανεί ως έσχατη επιλογή σώφρονος συμβιβασμού για την αποφυγή της τελικής πτώχευσης της Ελλάδος. Έτσι οι προδότες θα εμφανιστούν ως εθνοσωτήρες.
Το πολιτικό κενό που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Προσπαθούν να σώσουν τις τράπεζες , κατασπαράσσοντας τον ελληνικό λαό και αφήνοντας τα εθνικά θέματα, να τα χειριστούν οι ξένοι κατά το συμφέρον τους. Η γεωστρατηγική απουσία της Ελλάδος από την Κύπρο θα επιφέρει κατάρρευση της στρατηγικής άμυνας στο Αιγαίο και τη Θράκη.
Εκτός εάν ο ελληνικός λαός ανακόψει τις αρνητικές εξελίξεις με την ακαριαία εξουδετέρωση των προδοτών και τη σύσταση επαναστατικής διακυβέρνησης της χώρας με τη συνεργασία λαϊκών παραγωγικών δυνάμεων , ένοπλου λαού και στρατού.
Μόνο μια τέτοια εξέλιξη θα έχει σωτήριες στρατηγικές επεκτάσεις και στη Κύπρο .
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.