Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ετοιμάζονται τα κόμματα για το πανηγύρι των δημοτικών εκλογών , όπου θα επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά την ισχύ που διαθέτουν , οι ολέθριοι και αντιδημοκρατικοί μηχανισμοί τους , οι συμμορίες της διαπλοκής και της πελατειακής εξαχρείωσης ,στον χώρο και στη συνείδηση των υπηκόων τους , των άβουλων σκλάβων που δεν έχουν να παρουσιάσουν καμία σκέψη , κανένα αίτημα , κανένα αξίωμα λαϊκής κυριαρχίας , καμία προσπάθεια ανατροπής, έστω στην τοπική αυτοδιοίκηση , του κομματοκρατικού και φαύλου πολιτεύματος.
Δυστυχώς ο λαός αυτός , γαλουχημένος από τον βυζαντινισμό επί αιώνες σύμφωνα με τον οποίο η εξουσία προέρχεται εκ των άνω , δεν μπορεί να κατανοήσει το νόημα της δημοκρατίας όπως έρχεται από την Αρχαία Ελλάδα και να μετατραπεί αυτοβούλως από υπήκοο σε πολίτη , που διεκδικεί την αδιάκοπη άσκηση της λαϊκής εξουσίας.
Ζούμε ανάμεσα σε ένα λαό που δεν έχει την απαιτούμενη καλλιέργεια να αξιοποιήσει τον ίδιο τον πολιτισμό του , ποσό μάλλον να δεχθεί αυτόν επανερχόμενο μέσω της Ευρώπης της αναγέννησης και του διαφωτισμού.
Τοπική αυτοδιοίκηση δεν νοείται στα πλαίσια ενός συγκεντρωτικού φοροεισπρακτικού κράτους. Τοπική αυτοδιοίκηση και ανάπτυξη είναι δυνατό να υπάρξει μόνο μέσα από την τοπική διαχείριση των φόρων που η παραγωγική βάση συνεισφέρει στο κοινό καλό. Πάνω σε αυτή την αρχή της οικονομικής αυτοδυναμίας θα μπορεί να πραγματωθεί η λαϊκή συνέλευση , ο έλεγχος των τοπικών εξουσιών , ο συλλογικός σχεδιασμός της τοπικής ανάπτυξης , και η διαφανής και ελεγχόμενη από το λαό ,συμβολή στο κεντρικό κράτος σε θέματα γενικής διαχείρισης , όπως είναι η άμυνα , η εξωτερική πολιτική και κάποιες άλλες πάγκοινες και κοινωφελείς υπηρεσίες , σε ένα άκρως συρρικνωμένο κεντρικό κράτος.
Οικονομική αυτοδυναμία και άσκηση άμεσης λαϊκής εξουσίας , αυτοί πρέπει να είναι οι δύο πυλώνες της τοπικής αυτοδιοίκησης . Χωρίς αυτούς, η συμμετοχή στις εκλογές είναι συναίνεση στη διαφθορά του κομματοκρατικού πελατειακού συστήματος και επιβεβαίωση της πνευματικής εξαθλίωσης του λαού.
Ένα πελώριο ΟΧΙ , οφείλει κάθε σκεπτόμενος πολίτης , να αντιτάξει στην εξάρτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από το πελατειακό σύστημα της κομματοκρατούμενης φαυλοκρατίας – πλουτοκρατίας.
Η αποχή από τις εκλογές της τοπικής ανανέωσης της κομματοκρατίας είναι λαϊκό και εθνικό καθήκον.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.