Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ


Τα μέτρα που πήρε το κυπριακό πολιτικό κατεστημένο εάν δεν τύχουν αντίστασης από τα συνδικάτα , θα αποτελέσουν την αρχή για πιο σκληρά αντιλαϊκά μετρά , που θα χρειαστεί να πάρουν οι πολιτικοί για να στηρίξουν τους τραπεζίτες και τους πλουτοκράτες επενδυτές στα διάφορα σκουπιδο-ομόλογα του συστήματος. Αυτό θα γίνει βέβαια υπό την προπαγανδιστική αιθάλη της διάσωσης των καταθέσεων του λαού.
Μα αν είναι έτσι , ότι δηλαδή οι τραπεζίτες έπαιζαν με τις καταθέσεις του λαού επενδύοντας εκτός του πλαισίου της τοπικής ανάπτυξης και παραγωγής , τότε είναι δύο φορές ένοχοι για την υφιστάμενη κρίση που δεν είναι τίποτα άλλο από απορρόφηση των κεφαλαίων στην φαντασιακή οικονομία και αποξήρανση της πραγματικής οικονομίας της εργασίας και της παραγωγής. Οι τράπεζες συνέργησαν στην πρόκληση αυτής της κρίσης παίζοντας όμως και εκθέτοντας τις καταθέσεις του λαού , ενώ διαφύλαξαν τα τεράστια κέρδη των μεγαλομετόχων τους σε καταθετικές τράπεζες του εξωτερικού και λοιπές «σταθερές αξίες» που τους προσφέρει το διεθνές χρηματοπιστωτικό υπερκράτος .
Η συμπαιγνία πολιτικών και τραπεζιτών , στη παρούσα φάση , θα είναι άλλη μια ευκαιρία καθυπόταξης της εθνικής εργασίας και ενίσχυσης της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας , με στόχο να αναγκάσει τον εργάτη να δουλεύει για ένα καρβέλι ψωμί και να παραδώσει στη ντόπια και ξένη ολιγαρχία, οικονομική και πολιτική, τον ορυκτό πλούτο και τον γεωστρατηγικό έλεγχο της χώρας. Αυτή η προοπτική συμπλέκεται με τα κατοχικά σχέδια που αναπτύσσονται εις βάρος της Ελλάδος . Έτσι θα προκύψει μια συνολική κατοχή του εθνικού χώρου.
Συνεπώς η υπεράσπιση των εργατικών δικαίων συμπίπτει με την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων και της εθνικής κυριαρχίας.
Ο εργάτης βρίσκεται σήμερα στη πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με τον μικροεπιχειρηματία και τον αγρότη για να υπερασπιστεί την οικονομία της κοινωνίας και της παραγωγικής βάσης . Ο σκοπός αυτός δεν επιτυγχάνεται με συναίνεση προς τους πολιτικούς μηχανισμούς του κατεστημένου , της συνδιαλλαγής και της διαφθοράς αλλά μονάχα με υπεράσπιση της λαϊκής κυριαρχίας μέσα από την ριζική αναθέσμιση της κοινωνίας .
Με φωνές και συνθήματα που διεκδικούν κατανόηση από τη τυραννία του συστήματος , δεν επιτυγχάνεται τίποτα. Απλά διαιωνίζεται η διαχείριση της κοινωνίας από τις πολιτικές συμμορίες της ολιγαρχίας.
Η λαϊκή κυριαρχία και η συνακόλουθη αναθέσμιση θα επιβληθεί μέσα από την αυξανόμενη σύγκρουση με το σύστημα.
Ένα πράγμα πρέπει να έχει στο νου του ο λαός. Αν πέσει η πολιτική τυραννία τότε τα πλούτη που μας έκλεψαν θα γίνουν πάλι δικά μας και θα γίνει η δίκαιη διανομή τους στο λαό . Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανένα . Μας χρωστούν τη κυριαρχία και το πλούτο που μας άρπαξαν .
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.