Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»


Στη σωστή κατεύθυνση εθνικής αξιοποίησης των υδρογονανθράκων και εν γένει της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκονται οι προτάσεις του κ. Φώτου Ια. Φωτιάδη.
Με χαρά διαπιστώνουμε στην εν λόγω συνέντευξη την χρήση του όρου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που πρώτο το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)διετύπωσε και υποστήριξε.
Ο όρος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όμως, ως θεμελιώδης διεκδίκηση για μια ειρηνική επίλυση του εθνικού προβλήματος, δεν συνάδει με συμφραζόμενα του τύπου «της ελεύθερης διακίνησης , εγκατάστασης και λοιπά». Διότι τα συμφραζόμενα τούτα υπονοούν και προϋποθέτουν τον εδαφικό διαχωρισμό της πατρίδος μας , πάνω στη βάση των δεδομένων της τουρκικής εισβολής.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές , με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εννοούμε την άσκηση του ιερού δικαιώματος της εσωτερικής αυτοδιάθεσης ( και κατά συνέπεια της εξωτερικής) που συνεπάγεται το γκρέμισμα του απεχθούς κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης επί του οποίου όδευσαν τα σχέδια των άγγλων και των τούρκων για την εισβολή , τη κατοχή και την ολοκληρωτική εξαφάνιση του ελληνισμού , και την θεσμοθέτηση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος που θα προκύψει από τη λαϊκή βούληση . Μόνο τότε θα τεθούν τα θεμέλια της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και θα ριφθεί στο ανάθεμα και στο καιάδα της ιστορίας κάθε υποχώρηση που έγινε ως τώρα εις βάρος της αυτοδιάθεσης του κυπριακού λαού.
Στο ζήτημα της σχέσης με την Ε.Ε και την Ελλάδα , εμείς λέμε ξεκάθαρα πως πρέπει να επαναλειτουργήσει πρώτα το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και να αναβαθμιστεί προς την κατεύθυνση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ που θα προστατεύει την ενιαία ΑΟΖ της Ελλάδος και της Κύπρου.
Για να γίνουν αυτά τα οράματα πράξη , είναι άτοπο και επικίνδυνο να αναμένουμε αλλαγή πλεύσης από το αγγλόδουλο εκκλησιαστικο-πολιτικό κατεστημένο . Μόνο οι εθνικιστικές -εθνικοκοινωνικές δυνάμεις τόσο στη Κύπρο όσο και στην Ελλάδα είναι σε θέση να οδηγήσουν το έθνος σε μια πορεία αναβάθμισης της ισχύος του.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.