Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΠΡΟΣ: ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ


Η οικονομία της Κύπρου πάει από το κακό στο χειρότερο. Τα μέτρα που πήρε το πολιτικό κατεστημένο θα πλήξουν ανεπανόρθωτα την οικονομία της κοινωνίας , θα ισοπεδώσουν την ήδη προβληματική παραγωγική βάση , θα εκτινάξουν στα ύψη την ανεργία , θα βυθίσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τα χαμηλά αμειβόμενα στρώματα και τις ομάδες με ειδικές ανάγκες όπως τους πολύτεκνους.
Μπροστά σε αυτή τη προοπτική, οι κρατούντες υψώνουν στα λάβαρα τους την ελπίδα του μελλοντικού παραδείσου , την εικόνα μιας Κύπρου που θα τετραπλασιάσει το κατά κεφαλήν εισόδημα των πολιτών της από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου. Ζητούν από το λαό να υποκύψει στο ζυγό της συστημικής πολιτικής και των αθλίων επιλογών του κατεστημένου μέχρι να ανοίξει η πύλη του αεριοφόρου παράδεισου.
Ζητούν να ανταλλάξουν την αποδοχή της αντιλαϊκής πολιτικής τους , με κούφιες ελπίδες.
Διότι η υπόθεση του φυσικού αερίου , αν τελικά αποδειχθεί η ύπαρξη του και γίνουν όλα όσα απαιτούνται για την τελική εκμετάλλευση του χωρίς να παρεμβληθούν εννοείται άλλα εμπόδια , θα περάσουν τουλάχιστον οκτώ έως δέκα χρόνια.
Μέχρι τότε πως διασφαλίζεται η οικονομία της κοινωνίας; Μήπως θα παίρνουμε δάνεια από τη Ρωσία με όρους αδιαφανείς , προκειμένου να αποφύγουμε την επιτήρηση; Διότι όπως δείχνουν τα πράγματα θα βάλουμε και άλλους τοκογλύφους πάνω στο κεφάλι μας. Στα σκουπιδο-ομόλογα των τραπεζών θα προστεθούν και τα αλλεπάλληλα δάνεια από τη Ρωσία.
Αυτή είναι η φιλοσοφία των κρατούντων. Να φορτώσουν τα σκουπίδια της χρηματοπιστωτικής και χρηματιστηριακής οικονομίας πάνω στο λαό και από πάνω να τα σκεπάσουν με άλλα και άλλα δάνεια εκτός Ευρώπης. Και όλα αυτά θα γίνονται για να συντηρηθεί το πολιτικο-οικονομικό σύστημα της διαφθοράς και της λαϊκής χειραγώγησης.
Με λίγα λόγια ο λαός θα μπει σε ένα σκοτεινό τούνελ χρέους , από το οποίο θα περάσουν δεκαετίες για να εξέλθει .
Όσο για το φυσικό αέριο , θα το περιμένει ο λαός και δεν θα έρχεται ,διότι αν συνεχιστεί η στρατηγική της υποχώρησης και της υπερχρέωσης του κράτους , το φυσικό αέριο θα το πάρουν οι εχθροί της πατρίδος και οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι.
Λουκάς Σταύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.