Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ


Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ θέλει να μετατρέψει τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης σε προκριματικές εκλογές των προεδρικών.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές διαφωνούμε με την παρούσα μορφή τοπικής αυτοδιοίκησης που στην ουσία πρόκειται για διείσδυση των κομματικών μηχανισμών στις τοπικές κοινωνίες. Έχουμε μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία για τη τοπική αυτοδιοίκηση που συνδέεται με την άμεση δημοκρατία των λαϊκών συνελεύσεων και το πολυκεντρικό φορολογικό σύστημα που θα δώσει ουσιαστική οικονομική αυτοδυναμία στη τοπική αυτοδιοίκηση . Με λίγα λόγια εμείς ζητάμε λαϊκή εξουσία και οικονομική αυτάρκεια .
Η φιλοσοφία του ΔΗΣΥ που τιτλοφορείται ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ είναι η αναίρεση κάθε μορφής λαϊκότητας και κοινωνικότητας. Θέλουν να ελέγξουν τη τοπική αυτοδιοίκηση για να παραδώσουν τους μεγάλους δήμους μέσω της φιλελεύθερης επινόησης του θεσμικού επενδυτή , στην μονοπωλιακή εκμετάλλευση από την ολιγαρχία εκείνη που πρόσκειται και διασυνδέεται με τον πολιτικό μηχανισμό του ΔΗΣΥ.
Αυτή η σχέση αποτελεί τον ορισμό της φαυλοκρατίας , της διαπλοκής και της κατατυράννευσης της κοινωνίας από τη ληστρική οικονομικο-πολιτική συνωμοσία της φιλελεύθερης δεξιάς.
Σε αυτή τη περίοδο κρίσης που περνά ο τόπος , μια τέτοια διολίσθηση , μια τέτοια παράδοση των μεγάλων δήμων στην κομματικά επιλεγμένη ολιγαρχία θα ήταν καταστροφική.
Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ αντιπροσωπεύει τον μεγαλύτερο πολιτικό κίνδυνο για την οικονομία της κοινωνίας και για τη Κύπρο γενικότερα εάν λάβουμε υπόψιν και τις θέσεις του για μια συγκαλυμμένη συνομοσπονδία ως λύση στο εθνικό μας θέμα.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.