Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ : Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ


Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι για τον ελληνισμό ένας πολύ σημαντικός θεσμός που ακόμα και στους σκοτεινούς χρόνους της οθωμανικής σκλαβιάς , λειτούργησε ως συνεκτική δύναμη της κοινότητος και σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις ανέδειξε θαυμαστά επιτεύγματα της συλλογικής εργασίας και άνοιξε το δρόμο προς την Ευρώπη οδηγώντας τους σκλάβους στη συνειδητοποίηση των αξιών της ελεύθερης συναλλαγής , της παραγωγικότητας και της γνώσης που σχετίζεται με αυτή αλλά πάνω από όλα της ελευθερίας. Μέσα από τον αγώνα των κοινοτήτων ο νέος ελληνισμός κάνει τα πρώτα του βήματα , από την καρτερικότητα του σκλάβου προς την αξιοπρέπεια της ελευθερίας. Γεγονός που οδήγησε στην μεγάλη επανάσταση του 1821.
Την ιδέα της τοπικής αυτοδιοίκησης ανέπτυξε αργότερα ο μέγας εθνικιστής και κοινωνιστής Ίων Δραγούμης .Η κοινότητα είναι το άθραυστο κύτταρο του έθνους. Αν χαθεί η κοινότητα το έθνος θα χαθεί. Ο πατριωτισμός ξεκινά από την αγάπη της γειτονιάς μας , του χωριού μας και από την βούληση της ανάπτυξης της και της προόδου της.
Όμως η βούληση αυτή της ανάπτυξης και της προόδου προϋποθέτει την αυτονομία και αυτοδυναμία στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Τούτο σημαίνει πως τα μέλη της κοινότητος έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για την κοινότητα τους και να απαιτούν την αντιπροσώπευση των συμφερόντων της στο κεντρικό κράτος το οποίο με τη σειρά του δεν μπορεί να υφίσταται παρά μόνο μέσα από την αυτονομία και οικονομική αυτοδυναμία των κοινοτήτων του.
Αυτό είναι ένα όραμα και ένας στόχος πραγματοποιήσιμος και αναγκαίος. Ένα όραμα που το γκρεμίζει ο κομματισμός με την υπερφίαλη απαίτηση του να ελέγχει και κατευθύνει τα πάντα μέσα από τα κομματόσκυλα του και να ανάγει τα πάντα στα κομματικά συμφέροντα μέσα από σχέσεις αδιαφάνειας και αισχρής συναλλαγής.
Για αυτό το λόγο , ακόμα και αν δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στις παρούσες συνθήκες της κομματοκρατούμενης κοινωνίας , το όραμα μας , έχει μεγάλη σπουδαιότητα να αντισταθούμε τουλάχιστο σε εκείνους τους δήμους και κοινότητες που είναι έντονη η κομματική παρέμβαση και να εκφράσουμε την απαξίωση μας προς το τυραννικό σύστημα δια της ΑΠΟΧΗΣ.
Να αντιτάξουμε βροντερό ΟΧΙ στη προσπάθεια ελέγχου της τοπικής αυτοδιοίκησης από το διεφθαρμένο πελατειακό σύστημα της κομματοκρατικής ολιγαρχίας.
Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ .
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.