Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ: ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ


Δεν υπάρχει δίκαιο στο κόσμο που να υποστηρίξει τη προσπάθεια της Τουρκίας για δημιουργία αναγνωρισμένου κράτους στη κατεχόμενη Κύπρο. Μια τέτοια υποστήριξη και αναγνώριση θα αποτελούσε κατάργηση της διεθνούς νομιμότητας με δραματικές συνέπειες για την ανθρωπότητα και κυρίως για τις ανίσχυρες χώρες που έχουν να αντιμετωπίσουν τις επεκτατικές διαθέσεις των ισχυρών.

Οι τούρκοι θα αποκτήσουν κρατικό μόρφωμα στη κατεχόμενη Κύπρο μόνο αν εμείς τους παραχωρήσουμε αυτή την δυνατότητα . Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε πως η επιδιωκόμενη λύση-διάλυση της κυπριακής δημοκρατίας, προς ένα ομόσπονδο μόρφωμα που θα εδράζεται στις συνιστώσες πολιτείες , ή κρατίδια ή όπως άλλως ονομασθούν , θέτει τη βάση για μετάβαση σε ανεξάρτητο και διεθνώς αναγνωρισμένο τουρκικό κράτος στη Κύπρο. Ο κίνδυνος αυτός προκύπτει από το γεγονός ότι το ομόσπονδο κράτος θα αποτελεί δευτερογενές μόρφωμα ενώ πρωτογενές συστατικό στοιχείο θα είναι το συνιστών αυτοδιοικούμενο μόρφωμα.

Θα έχουμε με λίγα λόγια θεμελιακή αλλαγή της υπόστασης του κράτους το οποίο είναι σήμερα διεθνώς αναγνωρισμένο ως ενιαίο και αδιαίρετο. Αυτό το κράτος της κυπριακής δημοκρατίας ,παρά το κατακτητικό σύνταγμα που έχει, δηλαδή το απεχθές σύνταγμα της Ζυρίχης , δεν αναιρείται η υπόσταση του η οποία σε τελική ανάλυση αναδύθηκε ως τέτοια μέσα από τον αγώνα της ΕΟΚΑ.

Οι τούρκοι και οι τουρκοπροσκυνημένοι προσπαθούν να ανατρέψουν την υπόσταση του κράτους μέσα από την μετεξέλιξη του πρώτου κατακτητικού συντάγματος σε ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα . Δεν επιχειρούν απλά να θέσουν συνταγματικούς όρους αρμινικής συμβίωσης , αλλά ριζικής ανατροπής της υποστάσεως της κυπριακής δημοκρατίας. Το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο και εγκληματικό. Το πολιτικό κατεστημένο που επιχειρεί ανατροπή της κρατικής υποστάσεως διαπράττει εθνική προδοσία.

Αναφορικά με τη συζήτηση που γίνεται γύρω από συνταγματικές θέσεις και εκεί διαπράττονται λάθη . Διότι και εκεί παρατηρείται απόκλιση από τις αρχές και αξίες της ισχύουσας δημοκρατίας στον πολιτισμένο κόσμο.

Η Κύπρος είναι το μοναδικό κράτος στην Ε.Ε. που όχι μόνο δεν έχει σύνταγμα εκπορευόμενο μέσα από την λαϊκή θέληση αλλά το υπάρχον απεχθές κατακτητικό σύνταγμα προσπαθεί δια των κρατούντων, να το μετεξελίξει σε ένα νέο κατακτητικό σύνταγμα , απεχθέστερο του πρώτου , προσδίδοντας του μάλιστα το χαρακτήρα του πρωτογενούς δικαίου. Τούρκοι κατακτητές και τουρκοπροσκυνημένοι προσπαθούν να μας επιβάλουν μια εκτρωματική κατάσταση , πολιτικής και νομοθετικής σχιζοφρένειας. Ενώ δηλαδή θα είμαστε μέλος ενός πολιτισμένου κόσμου θα έχουμε στο τόπο μας μια οθωμανική πραγματικότητα και ένα δίκαιο που προέκυψε μέσα από τη βία της εισβολής και την αποδοχή της, με την σαθρή δικαιολογία ότι η διεκδίκηση του δικαίου και της δημοκρατίας είναι ουτοπική , ανεφάρμοστη και παράλογη. Δηλαδή αυτά που απολαμβάνουν οι λαοί της Ευρώπης στην οποία ανήκουμε , ως αυτονόητες αξίες και πραγματικότητες, για μας είναι ουτοπικές καταστάσεις και ουτοπικά αιτήματα.

Αν ακολουθήσουμε αυτές τις χαμερπείς ηγεσίες που θεωρούν ουτοπικό το αίτημα του δικαίου και της πραγματικής δημοκρατίας , τότε κατ’ ανάγκη θα αποδεχθούμε τη δουλεία και την αυτό-υποβάθμιση της ανθρώπινης φύσης που δεν νοείται έξω από την ελευθερία.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή θα δεχθούμε την κατάργηση της ελευθερίας μας ή τη κατάργηση των πατρόνων της τυραννίας , των τουρκοπροσκυνημένων πολιτικάντηδων.

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.