Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Η «ΛΥΣΗ» ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΝΕΩΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ


Οι τούρκοι δηλώνουν , τόσο δια του Νταβούτογλου όσο και δια του εν Κύπρω εκπροσώπου της κατοχής , Έρογλου , πως είναι εφικτή η λύση του κυπριακού στο πρώτο εξάμηνο του 2012.
Αυτό το «αισιόδοξο» μήνυμα στέλλει η Τουρκία , αφήνει να νοηθεί πως υπεύθυνοι για τη μη λύση του προβλήματος είναι οι ελληνοκύπριοι. Με αυτό τον τρόπο ταυτίζουν τη λύση με την υποχωρητικότητα της «άλλης πλευράς» στις αξιώσεις της Τουρκίας. Αυτό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας , ότι δηλαδή η Τουρκία απαιτεί περαιτέρω υποχωρήσεις από εμάς .
Με λίγα λόγια, τα τωρινά δεδομένα για τη λύση του κυπριακού εισάγουν την ανάγκη περαιτέρω υποχωρήσεων στις απαιτήσεις των κατακτητών ή σταμάτημα των συνομιλιών και αδιέξοδο , κατάσταση η οποία κατά τους κρατούντες θα οδηγήσει στη διχοτόμηση.
Έτσι με το φόβητρο της διχοτόμησης, προετοιμάζουν τον κυπριακό ελληνισμό να δεχθεί και άλλες υποχωρήσεις που θα καταλήγουν σε μια μορφή συνομοσπονδιακής λύσης.
Αυτή η μορφή λύσης θα στηριχθεί , σύμφωνα και με τις απαιτήσεις των κατακτητών , στη μόνιμη εγκατάλειψη και παραβίαση αρχών και δικαιωμάτων. Θα πρόκειται για μια λύση που θα διασφαλίζει μόνιμη υπεροχή τουρκικού πληθυσμού στη τουρκοκυπριακή ζώνη ή συνιστώσα πολιτεία , μόνιμη υπεροχή σε κατοχή γης και μόνιμη διαίρεση της εννοίας του ενός λαού και του ενός και ενιαίου εκλογικού σώματος .
Το θέμα της διαίρεσης του λαού σε δύο εκλογικά σώματα έγινε ήδη αποδεκτό από το ενδοτικό κατεστημένο κατά το προδοτικό δημοψήφισμα του 2004 στο οποίο εκτός του διπλού χαρακτήρα που είχε , επέτρεψε τη συμμετοχή των εποίκων. Η ηρωοποίηση του Τάσσου Παπαδόπουλου έχει σκοπό να αναγάγει τη προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος με την συμμετοχή των εποίκων σε αδιαμφισβήτητο θεσμό.
Το θέμα της περιουσίας «διευθετείται» από την πλευρά των ίδιων των προσφύγων που πουλούν τη περιουσία τους στους τούρκους και έτσι εγκαταλείπουν την ιδέα της επιστροφής και επανεγκατάστασης στη γη τους. Πράγμα που «λύνει» και το θέμα της υπεροχής του τουρκικού πληθυσμού .
Τι απομένει λοιπόν; Μια απλή υπογραφή που θα επιβεβαιώνει τα νέα δεδομένα και θα τους δίδει χαρακτήρα νομιμότητας και μονιμότητας. Μιας μονιμότητας που προκειμένου να εξαπατήσουν για πολλοστή φορά το λαό δεν αποκλείεται να της ορίσουν ένα χρονικό όριο το οποίο όμως θα είναι αρκετό για να διασφαλίσει τον εκτουρκισμό της περιοχής.
Το δέλεαρ του φυσικού αερίου θα χρησιμοποιηθεί επίσης από το ενδοτικό κατεστημένο προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού ώστε να αποδεχθεί τις νέες υποχωρήσεις.
Σε αυτή τη φάση , ο ελληνικός εθνικισμός αποτελεί οχυρό ανασχέσεως της υποχώρησης . Ο τρόπος του αγώνα πρέπει να είναι πολύμορφος και απρόβλεπτος για το κατεστημένο . Στη προμετωπίδα της επίθεσης πρέπει να σταθεί η πολιτική οργάνωση που με σθένος και παρρησία θα καταγγείλει τη προδοσία , θα γκρεμίσει τα είδωλα τους , θα ξεσκεπάσει τις μηχανορραφίες τους και θα υποδείξει τη στρατηγική της απελευθέρωσης.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.