Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΔΟΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ


Στο Εϊλάτ της Ερυθράς θάλασσας προτείνει την ανέγερση του τερματικού το Ισραήλ , αντί στο Βασιλικό στη Κύπρο. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας δηλώνει δημόσια πως δεν αποκλείει την διέλευση του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας προς Ευρώπη. Προφανώς μέσα από τους αγωγούς που παρακάμπτουν την Ελλάδα.

Κανένας δεν γνωρίζει τι διαμείβονται και τι υπογράφονται στο παρασκήνιο. Στα πλαίσια αυτά, ο πρόεδρος Χριστόφιας ζητά μυστική και ανεπίσημη συνάντηση με τον Ερτογάν για να του εξηγήσεις λέει το όραμα του για την λύση, διότι φοβάται ότι δεν του μεταφέρουν ορθά τα πράγματα , οι διάφοροι αντιπρόσωποι της κατοχής και των Ηνωμένων εθνών.

Είναι προφανές πως ο Χριστόφιας έχει συνδέσει το θέμα της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου με τη λύση-διάλυση της κυπριακής δημοκρατίας στα πλαίσια μιας συνεργασίας με τη Τουρκία .
Το φυσικό αέριο θα εξισώσει έτσι το θύμα με το θύτη , τον κατακτητή με τον κατακτημένο και θα παραδώσει τη Κύπρο μια για πάντα στην επιρροή της Τουρκίας και των αγγλο-ισραηλινών συμφερόντων.

Αυτά είναι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και αν δεν υπάρξει οργανωμένη πολιτική αντίσταση στα σκοτεινά σχέδια που εξυφαίνονται, τότε θα χάσουμε τη Κύπρο.

Όσο για τους πατριδοκάπηλους, που νομίζουν ότι μέσα από συνθήκες διχοτόμησης θα έχουμε την ελευθερία της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου και της συνακόλουθης ενδυνάμωσης του κρατικού αποκόμματος μας , πλανώνται πλάνην οικτράν. Οι τούρκοι δεν θέλουν ένα κρατίδιο στα κατεχόμενα που δεν θα διεκδικεί μερίδιο από το σύνολο των κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ. Τούρκοι , άγγλοι και Ισραηλινοί θέλουν συνεκμετάλλευση της περιοχής σε συνθήκες ευνοϊκές για τα συμφέροντα τους. Έτσι κάθε διχοτομική ενέργεια απλά θα ενισχύσει την πορεία προς την συνομοσπονδία που θα τσιμεντώνει την συνεκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ με την Τουρκία.

Η εκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ από το μόνο δικαιούχο που είναι η κυπριακή δημοκρατία , προϋποθέτει στρατηγική απελευθέρωσης , αγώνα για πραγματική δημοκρατία και ισχυρή άμυνα με την Ελλάδα.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.