Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ


Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ κ. Καρογιάν κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση υποψηφιότητας στις προεδρικές εκλογές του κ. Αναστασιάδη ,είπε πως το μέγα ζητούμενο είναι να εξευρεθεί κοινός υποψήφιος όλων των κομμάτων.

Ο κ. Καρογιάν εκφράζει με αυτή τη δήλωση , τις ανησυχίες του πολιτικού κατεστημένου ενώπιον της αυξανόμενης απαξίωσης του από τη κοινωνία.

Σκέφτονται πως η εξουσία τους θα περάσει δύσκολες ώρες εάν δεν συνασπιστούν ενάντια στο κοινό τους εχθρό , που είναι η τυραννευόμενη κοινωνία.

Νοσταλγούν οι κρατούντες , την εποχή του Μακαρίου ,όπου το αγγλόδουλο εκκλησιαστικό-πολιτικό κατεστημένο έκανε ότι ήθελε πατώντας πάνω στα πτώματα των αντιφρονούντων Ελλήνων.

Ας μάθει όμως ο κ. Καρογιάν και οι όμοιοι του , πως εκείνη η σκοτεινή εποχή της τυραννίας δεν θα ξανάρθει. Σήμερα τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά.

Υπάρχει ένα μεγάλο ρεύμα αμφισβήτησης του πολιτικού και πνευματικού δεσποτισμού. Μέσα σε αυτό το ρεύμα ανήκει και ο νέος ελληνικός εθνικισμός που δεν έχει καμία σχέση με την ακροδεξιά των κενών συνθημάτων και των μνημοσύνων που αναλαμβάνει διάφορες εργολαβίες του συστήματος.

Υπάρχει σήμερα ένας επαναστατικός εθνικισμός που έρχεται από τα βάθη της αρχαίας ελληνικής ψυχής , ένας εθνικισμός που απεχθάνεται το σύστημα στο σύνολο του , απεχθάνεται τις αξίες του , τα ιδανικά του , τα αρχέτυπα του, τις μεθόδους του , τα οράματα του , και αποκαλύπτει τα ψεύδη και τα εγκλήματα του.

Δεν έχουν υπολογίσει ορθά τη νέα δύναμη που γεννιέται. Νομίζουν πως είναι ακόμα κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Έτσι κάνουν το λάθος να θεωρούν εύκολη υπόθεση την διευθέτηση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου .

Νομίζουν πως μέσα από μια συναίνεση των κομματικών επιτελείων τους , θα κλείσουν το πρόβλημα της κατεχόμενης πατρίδος μας με αισχρές παραχωρήσεις προς τους κατακτητές χωρίς να υπάρξει αντίδραση και αντίσταση.

Νομίζουν ακόμα πως θα ελέγξουν το άλλο μεγάλο πρόβλημα της οικονομικής κατρακύλας με την παράταση της οικονομικής τυραννίας που ασκεί το παρεμβατικό τους κράτος.

Εκείνο που έχουμε να πούμε προς τους περουκοφόρους Λουδοβίκους της εξουσίας είναι πως η ιστορία θα τους διαψεύσει. Ας εύχονται μόνο να μην αντηχήσει στις ζωές τους η φοβερή κραυγή κάποιου Ροβεσπιέρου που κουβαλεί μέσα στην ορμή της η ιστορία.



Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.