Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ενδοτική δήλωση Χριστόφια


Ο πρόεδρος Χριστόφορος σε δήλωση του , κατά την επίσκεψη Νετανιάχου στη Κύπρο , αφορώσα στις τουρκικές απειλές είπε πως η Τουρκία «αντί να απειλεί θα πρέπει να δώσει οδηγίες στους Τουρκοκυπρίους για να επιλυθεί το κυπριακό και να μοιραστούμε μαζί τον ενεργειακό πλούτο»
η δήλωση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα , αποτελεί μάλιστα αλλοίωση της πραγματικότητας που δείχνει τη λανθασμένη βάση της στρατηγικής της υποχώρησης που ακολουθεί ο Χριστόφιας , σε συνέχεια της ενδοτικής πολιτικής που χαράχθηκε από τη λεγόμενη συμφωνία κορυφής του 1977.
θα όφειλε ο κ. Χριστόφιας να ζητά την αποχώρηση του κατοχικού στρατού και των εποίκων , να ζητά την άμεση άρση της αδικίας και παρανομίας που η Τουρκία ασκεί εις βάρος της κυπριακής δημοκρατίας και της κυριαρχίας της και όχι να θέτει ως επίκεντρο του προβλήματος την στάση που τηρούν οι τουρκοκύπριοι στις συνομιλίες καλώντας την Τουρκία να συμβάλει στην αλλαγή αυτής της στάσης.
Αυτή η αντίληψη απαλλάσσει την Τουρκία από τις ευθύνες της και μετατοπίζει τη βάση του προβλήματος από το γεγονός της εισβολής και κατοχής σε μια ασυμφωνία μεταξύ δύο μερών.
Εκτός αυτού τίθεται και ένα άλλο ζήτημα. Σε ποίους τουρκοκύπριους να δώσει οδηγίες η Τουρκία; Ο Έρογλου αντιπροσωπεύει τους τουρκοκύπριους ή το σύνολο των κατοχικών δυνάμεων και των εποίκων;
Ο Έρογλου αντιπροσωπεύει το κατοχικό μόρφωμα και εκφράζει την πολιτική της κατοχής δηλαδή της Τουρκίας όπως την εξέφραζε και ο προκάτοχος του ο Ταλλάτ . Συνεπώς όταν συνομιλείς με ένα όργανο της κατοχής και προσπαθείς να το διαχωρίσεις από την κατοχή , στην ουσία υποστασιοποιείς το μόρφωμα που αντιπροσωπεύει , ένα μόρφωμα που υφίσταται αποκλειστικά και μόνο στη βία που η Τουρκία ασκεί επί της κυπριακής δημοκρατίας.
Είναι επικίνδυνη αυταπάτη ή πράξη μειοδοσίας να νομίζουμε ή να θεωρούμε ότι συνδιαλεγόμαστε με τους τουρκοκύπριους και τον εκπρόσωπο τους.
Απέναντι μας δεν βρίσκονται οι τουρκοκύπριοι αλλά μια κατοχική δύναμη με την οποία οι τουρκοκύπριοι συνεργάζονται εις βάρος της κυπριακής δημοκρατίας.
Συνεπώς η κυπριακή δημοκρατία δεν έχει να μοιραστεί τον ενεργειακό της πλούτο με κανένα , όπως δήλωσε ο κ. Χριστόφιας, παρά μόνο να διανείμει τα οφέλη που θα προκύψουν στους νόμιμους πολίτες της που σέβονται την κυριαρχία της .
Είναι αδιανόητο ένα κράτος μέλος των Ηνωμένων εθνών και της Ε.Ε να υπόσχεται διαμοιρασμό του πλούτου του με τους κατακτητές και συνεργάτες των κατακτητών. Τέτοιες υποσχέσεις δεν οδηγούν σε λύση αλλά σε διάλυση του κράτους της κυπριακής δημοκρατίας.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.