Η φορολογική επίθεση του κράτους στη παραγωγική βάση της κοινωνίας με την παράλληλη υπεράσπιση του κράτους -μαμούθ και των “δικαιωμάτων” που επί τόσα έτη δόθηκαν στη γραφειοκρατία από το πελατειακό σύστημα ( παχυλοί μισθοί , ΑΤΑ , εφάπαξ και λοιπά προνόμια ), έχουν ως αποτέλεσμα σε αυτή τη περίοδο της παγκόσμιας κρίσης που προκάλεσε το χρηματοπιστωτικό υπερεθνικό υπερκράτος , να ανεβάζουν κατακόρυφα την ανεργία , που όπως είναι φυσικό πλήττει κυρίως την παραγωγική βάση.
Τα τσιφλίκια των ημικρατικών οργανισμών ευθύνονται επίσης για την ανεργία διότι λειτουργούν ως καρκινώματα κατά του ανταγωνισμού και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας , καρκινώματα που αντλούν την ενέργεια τους από τους φόρους του λαού.
Το πελατειακό και μονοπωλιακό κράτος που στηρίζει την ολιγαρχία του πλούτου και κατασπαράσσει την παραγωγική βάση , ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την αύξηση της ανεργίας και τον κατήφορο που ακολουθεί η οικονομία της κοινωνίας.
Αυτό το κράτος είναι αλληλένδετο με τον κοινοβουλευτισμό ( κομματοκρατική εικονική δημοκρατία) που συγκεντρώνει την εξουσία σε μερικές οικογένειες και φατρίες.
Η κοινωνία χρειάζεται ριζική αναθέσμιση , καταστροφή της κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας και εμπέδωση μιας πραγματικής δημοκρατίας που θα αντιπροσωπεύει τις παραγωγικές ενώσεις και τοπικές κοινωνίες , μέσα από ένα νέο πολιτικό σύστημα , άμεσης δημοκρατίας στη βάση και πυραμιδωτής ανακλητής αντιπροσώπευσης στις κεντρικές δομές της επαρχιακής και εθνικής εξουσίας.
Αν ο λαός δεν πάρει στα χέρια του το πολιτικό σύστημα , την παραγωγή και πραγμάτωση της εξουσίας , τότε δεν έχει καμία ελπίδα οικονομικής και πολιτισμικής αναβάθμισης και προόδου.
Θα δουλεύει σκλάβος για ένα κομμάτι ψωμί που ολοένα θα λιγοστεύει.
Η διαχείριση της εργασίας και της παραγωγής από τον ίδιο το λαό είναι αλληλένδετη με τη διαχείριση της εξουσίας από το λαό , με την άσκηση του λαϊκού αυτεξούσιου.
Η εξουσία πρέπει να σταματήσει να παράγεται από τα κόμματα και να διαχειρίζεται από αυτά. Τότε μόνο θα τεθούν όλα τα προβλήματα σε τροχιά επίλυσης , με ριζικές αλλαγές και όχι με ημίμετρα που σκοπό έχουν να συντηρούν την οικονομική καχεξία του λαού και τον πλούτο των ολίγων.
Πάνω στα ερείπια του κομματοκρατούμενου κοινοβουλευτισμού πρέπει να ορθωθεί μια πραγματική εθνικό-λαική δημοκρατία που δεν θα στηρίζεται ούτε σε αριστερές κρατικιστικές αντιλήψεις ούτε σε δεξιό-φιλελεύθερες ατομοκεντρικές επιλογές.
Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.