Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Το αδιέξοδο του προσκυνημένου και προδοτικού κυπριακού κατεστημένου


Το αγγλόδουλο και τουρκοπροσκυνημένο πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου , ύστερα από μια μακρά πορεία υποχωρήσεων και προδοσιών, άρχισε να καταλαβαίνει πως ο στόχος της Τουρκίας στο κυπριακό δεν είναι η διχοτόμηση αλλά ο έλεγχος ολόκληρης της Κύπρου.
Αυτό επιβεβαίωσε το χθεσινό “εθνικό συμβούλιο”
Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν έθεσαν στο τραπέζι του “εθνικού συμβουλίου” και τους τρόπους που η Τουρκία επιχειρεί τον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου . Δεν μένουν πολλά βήματα για να κατανοήσουν ότι και η ομοσπονδία πάνω στη βάση της διζωνικότητας που επί τόσα έτη υποστήριζαν , αποτελεί για τη Τουρκία γέφυρα προς τον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, μέσα από την διάλυση ή μετεξέλιξη όπως θέλουν να την ονομάζουν οι κρατούντες , της κυπριακής δημοκρατίας.
Τι θα λένε τώρα στο λαό που τον κορόιδευαν για τόσα χρόνια με το σύνθημα “ή ομοσπονδία ή διχοτόμηση” ; Αλλά προπάντων τι θα πράξουν για να σταματήσουν την πορέια της εμπράγματης λύσης;
Το πολιτικό κατεστημένο με τη στρατηγική της υποχώρησης και τις προδοτικές παραχωρήσεις του προς τους κατακτητές , βρίσκεται τώρα ενώπιον του αδιεξόδου που το ίδιο δημιούργησε.
Τώρα είναι η σειρά του λαού να καταλάβει , πως με αυτό το κατεστημένο και τη στρατηγική που ακολουθεί , ζοφερό διαγράφεται το μέλλον του ελληνισμού στη Κύπρο.
Χρειάζεται να τεθεί άμεσα η στρατηγική της απελευθέρωσης. Μια στρατηγική που θα εδραιωθεί στην υπεράσπιση της οντότητος της κυπριακής δημοκρατίας , την υπεράσπιση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης με πρώτη πράξη την απόταξη του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης , την υπεράσπιση του δικαιώματος της κυπριακής δημοκρατίας να ασκήσει την κυριαρχία της στη κατεχόμενη επικράτεια της , μη αποκλειομένης της ένοπλης σύγκρουσης με τις κατοχικές δυνάμεις.
Αυτή είναι η μοναδική ορθή και εθνική πορεία.
Διεθνής διπλωματικός αγώνας , πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική , ισχυρή άμυνα , κοινωνικό λαϊκό κράτος .

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.