Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ


Η νέα επίθεση που δέχεται η Κύπρος από τον τουρκικό επεκτατισμό , δια του εξαγγελθέντος ανοίγματος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και της μερικής επιστροφής των νομίμων κατοίκων της , δεν θα έχει επιτυχή για την Τουρκία αποτελέσματα , εάν δεν γίνει αποδεκτή πρώτα από τους πρόσφυγες .
Δυστυχώς όμως πληροφορίες διάσπαρτες δείχνουν ότι η κίνηση των Τούρκων θα βρει ανταπόκριση από τους πρόσφυγες της Αμμοχώστου υπό την στήριξη των τραπεζιτών , που βρίσκουν την περίπτωση ιδανική για κερδοσκοπία. Στην ουσία το εκκλησιαστικό-ιδιωτικό τραπεζικό κατεστημένο θα βοηθήσει στο ξεπούλημα της πατρίδος και στην οριστική νομιμοποίηση της κατοχής.
Κάποια από τα πολλά μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι η επάνοδος της εμπολέμου καταστάσεως που έλαβε χώρα με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και το άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων μαζί με την διακοπή κάθε προνομίου και επιδόματος προς τους τουρκοκύπριους.
Να αναιρεθεί επίσης το καθεστώς ιδιωτικής ιδιοκτησίας στα κατεχόμενα και να περάσουν όλες οι περιουσίες στην ιδιοκτησία της κυπριακής δημοκρατίας μέχρι την απελευθέρωση της Κύπρου από τους βαρβάρους. Κανένας να μην μπορεί να πουλήσει την “περιουσία του” στους τούρκους γιατί πάνω από όλα αυτή η ιδιωτική περιουσία είναι η πατρίδα όλων των Ελλήνων.
Οι κινήσεις αυτές θα αποτελέσουν αντεπίθεση στον τουρκικό επεκτατισμό ως μέτρα μιας ευρύτερης διεκδικητικής στρατηγικής που θα στηριχθεί πάνω στο ύπατο δικαίωμα της κυπριακής δημοκρατίας για επέκταση της κυριαρχίας της στην κατεχόμενη επικράτεια της.
Αν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα θα υποκινηθούν οι πρόσφυγες από τουρκοπροσκυνημένους πολιτικούς και τραπεζίτες να επιστρέψουν στην Αμμόχωστο υπό τουρκική διοίκηση και έτσι να ανοιχθεί ο δρόμος προς την διχοτόμηση υπό ευρωπαϊκή κάλυψη .
Νέοι της Κύπρου αντισταθείτε. Έρχονται μαύρες ώρες για την πατρίδα. Και ένα να έχετε στο νου σας . Η νομιμότητα αυτού του κράτους αναδύεται μέσα από τα φυλακισμένα μνήματα , μέσα από το αίμα των ηρώων και όχι από το μελάνι και τα σάλια των τουρκοπροσκυνημένων.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.