Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Από τη Σκύλα της αριστεράς στη Χάρυβδη της δεξιάς


Υπέρμαχος της πολυπολιτισμικής κοινωνίας εμφανίζεται ο δεξιο-φιλελεύθερος δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζη.
Για μας δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός. Ας το δουν όμως οι λογής λογής εθνικισταράδες , ελληναράδες και εθνικόφρονες που πάσκισαν με νύχια και με δόντια να μας γλυτώσουν δήθεν από τους κομμουνιστές. Έτσι έριξαν την κοινωνία από τα νύχια της Σκύλας στα νύχια της Χάρυβδης.
Ο αληθινός εθνικισμός με κορυφαία έκφραση του τον εθνικοκοινωνισμό δεν έχει κανένα κοινό με την φιλελεύθερη δεξιά, ούτε στα ζητήματα της οικονομίας , ούτε του πολιτισμού , ούτε της πολιτικής και των θεσμών της πολιτείας. Ο “εθνικισμός” που περιφέρεται της δεξιάς και της εκκλησίας είναι απλά ακροδεξιά σύναξη , που είναι ένας από τους πολλούς εχθρούς του εθνικοκοινωνισμού.
Στην πολυπολιτισμική κοινωνία του συστήματος , που υπηρετούν όλα τα πολιτικά σχήματα του , εμείς αντιτάσσουμε την εθνική κοινωνία και τον ελληνικό πολιτισμό. Επιστρέφουμε πίσω στις αρχαιοελληνικές μας ρίζες υπεραμεινόμενοι της φιλοσοφίας , της τέχνης , της επιστήμης ,στα πλαίσια της έρευνας του πραγματικού και της εναρμόνισης με την παμμήτηρα φύση.
Ως εκ τούτου απορρίπτουμε κάθε δογματική επισκίαση της κοινωνίας και εναντιωνόμαστε σε κάθε ροπή διάλυσης της εθνικοφυλετικής της βάσης.
Ο αγώνας του εθνικισμού δεν είναι μόνο πολιτικός , ούτε εστιάζεται στα επιφαινόμενα , είναι αγώνας κυρίως πνευματικός και αφορά στην επανάκτηση της εθνικής μας ταυτότητας και του εξ αυτής αναδυόμενου ιστορικού πεπρωμένου , που κορυφώνεται στον αγώνα για την ελευθερία του προσώπου ως αρχής αναπλάττουσας το σύμπαν.
Αφήνουμε στον κύριο Γιωρκάτζη και στους όμοιους του, τους διάφορους τριτοκοσμικούς να συνθέσουν από κοινού το πολυπολιτισμικό τους σύμφυρμα.
Εμείς ακολουθούμε την οδό του Έλληνα ανθρώπου.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος - ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.