Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Το σχέδιο Ανάν και η εθνική μειοδοσία του Τάσσου Παπαδόπουλου

Καλά τα είπε ο αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη ειδική σύνοδο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ κ. Στέλιος Μακρυγιάννης, ότι δηλαδή : «Ατυχώς το 2004 η διαδικασία μετατράπηκε σε διαδικασία διαμεσολάβησης, η οποία δεν έδωσε στις δύο πλευρές την ευκαιρία να επιτύχουν μία συμφωνημένη λύση πριν το σχέδιο τεθεί σε δημοψήφισμα. Συνεπώς δεν μπορούμε πραγματικά να ομιλούμε για επιτυχές αποτέλεσμα της διαδικασίας»
Tο ερώτημα που βασανίζει κάθε σκεπτόμενο πολίτη είναι γιατί το 2004 , αφού δεν υπήρξε όπως ισχυρίζονται καμία σύγκληση , δέχθηκε ο τότε πρόεδρος της Κύπρου να τεθεί το ολέθριο σχέδιο Ανάν σε δημοψήφισμα;
Η πράξη αυτή καθαυτή συνιστούσε ελλειπή υπεράσπιση της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας και ο χαρακτηρισμός της είναι ένας και μοναδικός : πράξη εθνικής μειοδοσίας.
Αφού δεν υπήρχε καμία σύγκληση πάνω στο σχέδιο Ανάν τότε τι υπαγόρευσε την κατάθεση του σε δημοψήφισμα και μάλιστα σε διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων;
Μια μυστική διπλωματία προς εξυπηρέτηση σκοτεινών σκοπών υποκρύπτεται της απόφασης του Τάσσου Παπαδόπουλου να θέσει το σχέδιο Ανάν σε δημοψήφισμα. Μια σκοτεινή διπλωματία που εξυπηρετούσε το σχέδιο επιβολής σταδιακής εμπράγματης λύσης , σε συνέχεια της άρσης της εμπολέμου καταστάσεως και του ανοίγματος των οδοφραγμάτων που μύρια επισώρευσε δεινά . Ελπίζουμε το ίδιο σενάριο να μην επαναληφθεί για άλλη μια φορά , με δεδομένες τις μηχανορραφίες Ντάουνερ και με ανοικτή τη προοπτική πολυμερούς ή διεθνούς διάσκεψης. Να πιεσθεί δηλαδή η κυπριακή δημοκρατία στην αποδοχή ενός άλλου σχεδίου τύπου Ανάν προς δημοψήφισμα. Αυτό θα είναι ένα θανάσιμο κτύπημα στην κυριαρχία μας και στην υπόσταση της κυπριακής δημοκρατίας.
Αλλά και αν ακόμα υπάρξουν κάποιες συγκλήσεις μέσα από τα φαγοπότια των λεγομένων επιτροπών , πρέπει πρώτα να τεθούν στη κρίση του κυπριακού λαού και αυτός να τις αξιολογήσει πριν από κάθε συνολικό σχέδιο λύσης .
Επιβάλλεται επίσης να ξεκαθαριστεί το ενιαίο του εκλογικού σώματος και η μη συμμετοχή σε αυτό ούτε ενός εποίκου. Πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να προηγηθεί απογραφή των τουρκοκυπρίων υπό την εποπτεία του ΟΗΕ , της Ε.Ε και της Κ.Δ, να εφοδιαστούν με έγγραφα της κυπριακής δημοκρατίας ώστε να έχουν νόμιμο δικαίωμα συμμετοχής σε τυχόν δημοψήφισμα.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αμφισβητηθεί η κυπριακή δημοκρατία , η υπόσταση και η κυριαρχία της.

Τομέας Ιδεολογικής διαφώτισης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.