Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η πρόταση του ΕΔΗΚ για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Τέσσερα είναι τα κακά που μαστίζουν τις Κυπριακές αερογραμμές τα οποία διαπιστώνει και η υπουργός εργασίας κ. Σωτηρούλα Χαραλάμπους. Το πρόβλημα είναι που αργήσανε πολύ να διαπιστώσουν τα προβλήματα , διότι δεν ήθελαν να θίξουν το τσιφλίκι της κομματοκρατίας και του πελατειακού συστήματος που το πλήρωνε από τον μόχθο του η παραγωγική βάση της κοινωνίας.
Αυτά τα κακά είναι:
Πλεονασμός προσωπικού.
Υψηλοί μισθοί.
Υπέρμετρα επιδόματα .
Ζημιογόνος διαχείριση. Εκ των 17 δρομολογίων μόνο το 1 είναι κερδοφόρο. Τα άλλα 16 δρομολόγια είναι ζημιογόνα.
Η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων από το κράτος γίνεται με ημίμετρα που δείχνουν ότι η πρόθεση του κράτους είναι να συντηρήσει το τσιφλίκι εις βάρος του λαού. Για αυτό η κ. Χαραλάμπους “προτίθεται να δρομολογήσει ενέργειες για την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας” Δηλαδή ο λαός θα κληθεί να ρίξει και άλλα εκατομμύρια από το υστέρημα του , στο λάκκο των λεόντων.
Η επιμονή του κράτους να συντηρεί μια ζημιογόνο επιχείρηση είναι απαράδεχτη , αντιοικονομική και αντιλαϊκή .
Θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος, την οποία εκφράσαμε και παλαιότερα , είναι να εξευρεθεί τρόπος συγχώνευσης των κυπριακών αερογραμμών με τις ελληνικές αερογραμμές και μάλιστα υπό ελληνική σημαία ώστε να έχει το ελεύθερο να περνά πάνω από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας πραγματοποιώντας κερδοφόρα ταξίδια προς την Ρωσία και γενικά την Ανατολική Ευρώπη.

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.