Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Τουρκοποιείται η Κύπρος και οι ενδοτικοί σφυρίζουν αδιάφοροι


Το κατοχικό μόρφωμα ετοιμάζεται να εκδόση μέχρι τέλος του χρόνου δικές του ταυτότητες “διεθνών προδιαγραφών” σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο .
Με αυτή τη κίνηση θα κυπριοποιήσουν κάπου 750.000 έποικους και όσους άλλους ήθελαν συρρεύσει από την Τουρκία.
Αν η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας , υποστηριζόμενη από το αγγλοτουρκοπροσκυνημένο κατεστημένο , αφήσει ανοικτά τα οδοφράγματα για να μπαινοβγαίνουν οι λεγόμενοι πια “τουρκοκύπριοι” με τις κατοχικές ταυτότητες , θα ισοδυναμεί με ελεύθερη διακίνηση των 80 εκατομμυρίων τούρκων στην ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα της από τώρα.
  • Να καταγγείλει για άλλη μια φορά το έγκλημα του μαζικού εποικισμού.
  • Να αποσύρει άμεσα τις ενδοτικές προτάσεις που κατατέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων περί παραμονής χιλιάδων εποίκων στη Κύπρο στα πλαίσια της οποιασδήποτε “λύσης”.
  • Να ζητήσει απογραφή των πραγματικών τουρκοκυπρίων υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών , της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας .
  • Να ζητήσει κατόπιν της απογραφής μια πραγματική αντιπροσώπευση των τουρκοκυπρίων ώστε να ξεκαθαριστεί ποια είναι η λύση που επιδιώκουν και αν επιδιώκουν λύση που να μην είναι συμβατή με τον τουρκικό επεκτατισμό.
  • Να διακόψει τις συνομιλίες μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της απογραφής και της πραγματικής αντιπροσώπευσης των τουρκοκυπρίων.
  • Να κλείσει τα οδοφράγματα και να δώσει στους τουρκοκύπριους να καταλάβουν ότι το συμφέρον τους είναι να υπερασπιστούν την νομιμότητα της κυπριακής δημοκρατίας και την ανάγκη επέκτασης της κυριαρχίας της στην κατεχόμενη επικράτεια της.
Δεν είναι δυνατό οι τουρκοκύπριοι να απολαμβάνουν οποιοδήποτε όφελος από την κυπριακή δημοκρατία , όταν την ίδια ώρα είναι στρατευμένοι εχθροί της και συστρατευμένοι με τον κατοχικό στρατό στην υπηρεσία του τουρκικού επεκτατισμού και της παρανομίας της κατοχής.
Δικαιώματα στην κυπριακή δημοκρατία μπορούν να έχουν όσοι σέβονται εμπράκτως αυτήν. Είναι στο χέρι τους να αποδείξουν αν σέβονται την κυπριακή δημοκρατία ή αν συντάσσονται με την τουρκική βία.

Οι ευκαιρίες για απεμπλοκή από τις συνομιλίες πάνω στη βάση της υποχώρησης είναι πολλές. Τις παρέχει ο ίδιος ο κατακτητής. Όμως οι ηγέτες της κυπριακής δημοκρατίας αρνούνται να τις εκμεταλλευτούν και επιμένουν να παίζουν το θλιβερό ρόλο του εκπροσώπου της “ελληνοκυπριακής κοινότητος” και να αρνούνται την σθεναρή υπεράσπιση της κυπριακής δημοκρατίας.
Θεωρώ πως η άρνηση υπεράσπισης της Κυπριακής δημοκρατίας , της κυριαρχίας αυτής και του δικαίου της αυτοδιάθεσης της , είναι πράξη συμπόρευσης με την αγγλοτουρκική κατοχή που επιβάλλεται να την σταματήσει ο λαός δια πολιτικής του απόφασης αλλά και να την τερματίσει μια για πάντα οδηγώντας τους υπευθύνους μειοδότες στο δικαστήριο.
Οι πολιτικοί δεν μπορεί να βρίσκονται στο απυρόβλητο της ασυλίας όταν οι πράξεις τους στρέφονται κατά των αρχών του κράτους που ετάχθησαν να υπηρετούν και πολύ περισσότερο όταν πλήττουν την κυριαρχία αυτού του κράτους.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.