Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Λαέ της Κύπρου σε πουλούν στους ντόπιους και ξένους τραπεζίτες

Με ποιο δικαίωμα ο πρόεδρος της υπό κατάρρευση Λαϊκής τράπεζας Μιχάλης Σαρρής μεταβαίνει στην Κίνα μαζί με τον Υπουργό εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη και συζητά για δικαιώματα επι της κυπριακής ΑΟΖ στο θέμα της εξόρυξης φυσικού αερίου;.
Με το δικαίωμα που παραχώρησες εσύ ψηφοφόρε στους πολιτικούς και τους τραπεζίτες να λυμαίνονται τα οικονομικά ζητήματα της πατρίδος.
Οι πολιτικοί αποφάσισαν να δώσουν στους τραπεζίτες το πακέτο της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου. Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση Χριστόφια , κυβέρνηση της συμπαιγνίας με τους τραπεζίτες , δίνει στη Λαϊκή τράπεζα περί τα 1,8 δις και στην τράπεζα Κύπρου περί τα 600 εκατομμύρια και παίρνει παλιόχαρτα που θα τα πουλήσει ενδεχομένως σε ξένους που θα έχουν άμεση διασύνδεση με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.
Το κόλπο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έχει στόχο το ξεπούλημα της ΑΟΖ στους ντόπιους και ξένους τραπεζίτες.
Θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος είναι πως πρέπει να μετακινηθούν κεφάλαια του λαού από τις τράπεζες προς μια μετοχική κοινωνική επιχείρηση που θα αναλάβει την αποκλειστική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου. Μόνο με αυτό το τρόπο , οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της πατρίδος θα ανήκουν στο λαό , θα ενισχύουν την λαϊκή οικονομία.
Στα πλαίσια αυτής της δυνατότητας δεν επιθυμούμε την “στήριξη” των τραπεζών αλλά την κατεδάφιση τους με την παρέμβαση του κράτους που έχει υποχρέωση να ζητήσει τις καταθέσεις των πολιτών και να τις εξασφαλίσει ξεπουλώντας αν χρειαστεί τα περιουσιακά στοιχεία των υπό κατάρρευση τραπεζών.
Ένα λαϊκό κράτος είναι το όργανο μάχης του λαού , της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας και όχι ο στυλοβάτης του ληστρικού παρασιτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Η παράδοση της οικονομίας της πατρίδος στους ντόπιους και ξένους τραπεζίτες αποτελεί άλλη μια εθνική προδοσία. Αν ο λαός δεν αντισταθεί , αν παραμείνει απαθής στον καναπέ του μπροστά στο χαζοκούτι της προπαγάνδας του συστήματος , τότε θα τον σκεπάσει η φτώχεια και η καταισχύνη.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
Η φωνή της εθνικιστικής αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.