Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Αντεπίθεση στην υπεροψία της εκκλησίας


Όσο η εκκλησία θα περιορίζεται στα θρησκευτικά της καθήκοντα και πλαίσια και το κράτος θα εγγυάται την ανεξιθρησκία και την ελευθερία της σκέψης και της δημιουργίας , οι σχέσεις της κοινωνίας με την εκκλησία θα είναι ειρηνικές .
Όταν όμως η εκκλησία θέλει να ελέγχει την οικονομία της κοινωνίας , να συμμετέχει στο έγκλημα της χρηματοπιστωτικής καταλήστευσης της κοινωνίας , να εξασφαλίζει φορολογική ασυλία από το κράτος ή ειδικές φορολογικές σχέσεις και να επιχειρεί οικονομικά υπεράνω κάθε αρχής ανταγωνισμού , τοτε η κοινωνία έχει υποχρέωση να αντιδράσει.
Όταν επιπρόσθετα , η εκκλησία παρεμβαίνει στη πολιτική , ελέγχει μέσα μαζικής ενημέρωσης , χρηματοδοτεί κόμματα και πολιτικά πρόσωπα , τότε υπάρχει άλλος ένας λόγος της κοινωνίας να αντιδράσει.
Όταν τέλος δημιουργεί πολιτικούς στρατούς για να υπερασπιστεί το αδιαχώριστο κράτους και εκκλησίας ή για να επιβάλει στους πολίτες μια “εθνική ταυτότητα” που θα έχει τη σφραγίδα των εβραϊκών αντιλήψεων για τον κόσμο , όταν με ένα λόγο επιχειρεί την ολοκληρωτική εξουσίαση του ανθρώπου και της κοινωνίας , στην παιδεία , την οικονομία , την πολιτική , τότε η κοινωνία με πρωτοπόρο την ελεύθερη και ελληνική διανόηση οφείλει να εξεγερθεί και να οργανώσει και κατευθύνει ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της εκκλησίας σε όλα τα μέτωπα.
Διεκδικούμε μια κοινωνία ελευθερίας . Ως Έλληνες εθνικοκοινωνιστές δεν είμαστε εναντίον των θρησκειών , όμως δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση το καπέλωμα της κοινωνίας από οποιαδήποτε θρησκεία με την βοήθεια του κράτους.
Καμιά θρησκεία δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πραγματική ενότητα της κοινωνίας που μπορεί να διασφαλίσει η κοινωνική δικαιοσύνη και η άρση κάθε μορφής ταξικής εκμετάλλευσης της.
Οι θρησκείες στα καντηλέρια τους και η εξουσία και οικονομική και πολιτική ισχύς στο λαό.

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.