Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Κωνσταντίνος Στυλιανού - Κατά Μέτωπον

Έφτασε επιτέλους ο καιρός. Με την κυκλοφορία του φίλου και συντρόφου Κωνσταντίνου στα χέρια, τον κατανοώ πλήρως για την υπομονή του όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε από την αρχή των ηχογραφήσεων (έναν ολόκληρο χρόνο πριν!) μέχρι σήμερα. Θέλησε να βγει κάτι πραγματικά άρτιο μουσικά και στιχουργικά, με μια προσεγμένη παραγωγή αντάξια αντίστοιχων επαγγελματικών, και το κατάφερε. Όταν γράψαμε ότι αυτή η δουλειά δεν έχει προηγούμενο, δεν υπερβάλαμε. Είναι το πρώτο έντεχνο ροκ album και όσο και αν "ξενίζει" κάποιους ο χαρακτηρισμός (δείγμα του πόσο εύκολα χαρίζουμε κάποια είδη μουσικής, νιώθοντας αμήχανα και μόνο στο άκουσμά τους), αποτελεί πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν, η δουλειά αυτή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό μουσικά, αποτελώντας ένα ευχάριστο κατ' αρχήν άκουσμα, που αν συνδυαστεί με το μικρό της διάρκειάς του, σε κάνει να θες να το ακούσεις ξανά και ξανά. Αυτό οφείλεται και στο ότι είναι αρκετά "πυκνά" τα νοήματα σε στίχο αλλά και ανάλογα και στη μουσική, με πολλά ενδιαφέροντα θέματα, εναλλαγή μελωδιών μεταξύ κιθάρας, βιολιού και φωνής και φυσικά, σύμμαχο τον καθαρό - σχεδόν κρυστάλλινο ήχο.
Το "Κατά Μέτωπον" ξεκινά υπέροχα με το ομώνυμο ορχηστρικό, και από εκείνη τη στιγμή, μας εισάγει σε έναν θετικό κόσμο, γεμάτο όνειρα και ελπίδα για την αυτοδιάθεση της μεγαλονήσου. Αυτό είναι και το κεντρικό στιχουργικό μοτίβο του album. Η δίψα, οι προσπάθειες, οι Αγώνες, για μια ελεύθερη, ελληνική Κύπρο. Ο δημιουργός μας δίνει με απόλυτα άμεσο και οικείο τρόπο ένα υπέροχο αποτέλεσμα, με τη βοήθεια άλλων 9 μουσικών. Αυτό από μόνο του έχει τεράστια αξία.
Καλύτερες στιγμές (χωρίς να θέλω να αδικήσω στο σύνολό τους τα κομμάτια) αποτελούν τα "Λευκωσία - Μπέλφαστ", "Πατρώα Γη", "Για τα Παιδιά μας", "Ζήτω η Νίκη" και το μοναδικό "Σαλπάραμε".
Όσα λόγια και αν χρησιμοποιήσω, είναι βέβαιο πως θα αδικήσω έστω κάπου αυτό το αριστούργημα. Η καλύτερη πρόταση - και εδώ σταματώ - και συνάμα εμπειρία, είναι να το ακούσετε. [Youtube]

Για παραγγελίες: screwrecords@yahoo.gr | screwrecordshellas.blogspot.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.