Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ο Λουκάς Σταύρου στον ΑΝΤ1-FM


Ο υποψήφιος των προεδρικών εκλογών της κυπριακής”δημοκρατίας” Λουκάς Σταύρου παρουσιάστηκε σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 σήμερα Σάββατο 5-1-2013.
Στα 25 λεπτά της συνομιλίας έθιξε κάποιες από τις θέσεις και προτάσεις του προεκλογικού προγράμματος που προσυπέγραφαν το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ και οι εθνικιστικές συνιστώσες.
Μεταξύ άλλων κατηγόρησε ανοικτά το Ζυριχικό κατεστημένο για πράξεις προδοσίας και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Διπλό δημοψήφισμα του 2004 με την συμμετοχή των εποίκων το οποίο αποτελεί μέρος της προδοτικής εμπράγματης λύσης που εφαρμόζει το κατεστημένο σε συνεργασία με τους τούρκους κατακτητές , ως συνέχεια της διάλυσης της άμυνας μας , της άρσης της εμπολέμου καταστάσεως και του ανοίγματος των οδοφραγμάτων που συμπληρώνεται με τον κανονισμό για την πράσινη γραμμή όπου αναγνωρίστηκε επίσημα το εμπορικό επιμελητήριο του κατοχικού μορφώματος καθώς και με την εγκληματική αδιαφορία που επιδεικνύει το κατεστημένο στο ξεπούλημα των περιουσιών των προσφύγων στους τούρκους καταφεύγοντας στα όργανα της κατοχής.
Σε ερώτηση αν προτίθεται να στηρίξει κάποιον από τους τρεις υποψηφίους στο δεύτερο γύρο , τόνισε ξεκάθαρα πως οι εθνικοκοινωνιστές δεν θα δώσουν το χέρι τους σε προδότες.
Στο εθνικό θέμα πρόβαλε τη θέση της αυτοδιάθεσης – απελευθέρωσης μέσα από την κατάθεση πρότασης πραγματικής δημοκρατίας όπου ο λαός δεν θα διαχωρίζεται σε κοινότητες και κάθε πολίτης θα έχει μία ψήφο σε ένα ενιαίο εκλογικό σώμα , με επιστροφή όλων των ελλήνων προσφύγων στις εστίες τους και των εκτουρκισθέντων μουσουλμάνων μετοίκων στις δικές τους. Τόνισε επίσης πως η άρνηση αυτής της πρότασης θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με ένοπλη σύγκρουση με τους κατακτητές.
Κατέθεσε επιπρόσθετα την πρόταση του ΕΔΗΚ για ενιαίο στρατό Κύπρου – Ελλάδος.
Στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης τάχθηκε κατά της τρόικας και του μνημονίου προτάσσοντας την ανάγκη εθνικοκοινωνικής ανασυγκρότησης ενάντια στο δίλημμα του κατεστημένου για μνημόνιο ή χρεοκοπία.
Κάλεσε τέλος τον λαό σε αντίσταση και επαναστατική ανυπακοή ώστε να αποτρέψει την σκλαβιά του μνημονίου που θα προστεθεί στη σκλαβιά της πατρίδος από τους τούρκους και άγγλους κατακτητές.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ
και εθνικιστικές συνιστώσες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.