Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΕΔΗΚ: Είμαστε η Εθνικιστική αριστερά

Ως εθνικοκοινωνιστές εκφράζουμε την  εθνικιστική αριστερά . Αυτό σημαίνει πως ευθύς εξαρχής δηλώνουμε την εναντίωση μας στον καπιταλισμό και στις πολιτικές του εκφάνσεις που έχουν ως κεντρικό άξονα την δεξιά με τα ακροδεξιά και κεντροδεξιά παρακλάδια της.
Εθνικιστική αριστερά σημαίνει ταυτόχρονα κήρυξη πολέμου στην εθνομηδενιστική αριστερά που είναι μέρος του συστήματος και υποστύλωμα του. Τρανό παράδειγμα η πολιτική του αριστερού – εθνομηδενιστή Χριστόφια που στήριξε τους τραπεζίτες και παρέδωσε τη χώρα στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων.
Ιδεολογικά είμαστε αντίθετοι στον κομμουνισμό , τον μαρξισμό και τον διεθνιστικό σοσιαλισμό τύπου ΕΔΕΚ.
Είμαστε αντίθετοι επίσης με τον συστημικό “εθνικισμό” της ακροδεξιάς που εδράζεται σε δικτατορικά ιδεολογήματα και επιχειρεί την υποταγή της κοινωνίας σε συμμορίες “εκλεκτών” υπό την ευλογία της εκκλησίας και της τραπεζοκρατίας.
Το πολιτισμικό βάθος του ελληνικού εθνικοκοινωνισμού εδράζεται στην αρχή της ανάπτυξης των δημιουργικών δυνατοτήτων της ανθρώπινης φύσης και προσωπικότητας που μόνο σε συνθήκες ελευθερίας της σκέψης και της δημιουργίας καθώς και κοινωνικής ελευθερίας , δύνανται να πραγματωθούν .
Είναι για αυτό το λόγο που βρίσκουμε στην αρχαία Ελλάδα τα στοιχεία εκείνα που συνηγορούν στην θεμελιώδη αρχή της ανάπτυξης των φυσικών δυνατοτήτων. Κανένας λαός και κανένα έθνος δεν έθεσαν με τόσο καθαρό και θαυμαστό τρόπο την ελευθερία ως θεμέλιο του πολιτισμού και της κοινωνικοπολιτικής ζωής που εμφανίστηκε με τους διάφορους τύπους δημοκρατίας και λαϊκής θέσμισης της κοινωνίας.
Μη έχοντας τίποτα να πάρουμε από την σκοταδιστική περίοδο της Ανατολικής Ρώμης , εντός της οποίας ο ελληνισμός μας τέθηκε υπό διωγμό , θεωρούμε ως δάσκαλο και ιδεολογικό μας πατέρα τον Γεώργιο Πλήθωνα Γεμιστό ο οποίος δίδαξε , τρεις αιώνες πριν τη Γαλλική επανάσταση τις αρχές του έθνους κράτους στη βάση της πατρώας γης με πολιτισμικό βάθος την αρχαία ελληνική κληρονομιά.
Τασσόμαστε επίσης ενάντια στον εθνικοφρονισμό που αναπτύχθηκε μετά τον απελευθερωτικό αγώνα της θρυλικής ΕΟΚΑ , ο οποίος στήριξε το μετά-αποικιακό μόρφωμα και μετά την εισβολή χειροκρότησε κάθε αισχρή υποχώρηση της δεξιάς που αποτέλεσε αναπόσπαστο τμήμα της.
Πιστεύουμε πως η απελευθέρωση της Κύπρου από τους άγγλους και τούρκους κατακτητές δεν θα προκύψει από ένα λαό ταπεινωμένο στην ταξική εκμετάλλευση της εκκλησιαστικό-ιδιωτικής ολιγαρχίας που θα απλώνει το χέρι του για ζητιανιά , αλλά από ένα εργαζόμενο λαό που θα διαχειριστεί την εργατική του δύναμη και την παραγωγικότητα του μέσα από θεσμούς που θα διασφαλίζουν σε αυτόν και στις παραγωγικές του ενώσεις την πολιτική εξουσία που σήμερα έχουν στα χέρια τους οι συμμορίες των κομμάτων σε μια κατάσταση συγκοινωνούντων δοχείων της διαφθοράς με την ολιγαρχία του πλούτου .
Δεν θέλουμε ένα λαό φτωχό και εξαθλιωμένο που θα τον διαφεντεύει μια φούχτα πλουσίων. Θέλουμε ένα λαό πλούσιο , ελεύθερο και ρωμαλέο , που θα έχει την εξουσία να ορίζει το ιστορικό του πεπρωμένο και να επιβάλλει τη θέληση του στις εξελίξεις .
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ , αποτελεί μια νέα αρχή ιδεολογικής και πολιτικής αντεπίθεσης στην δικτατορία της προδοτικής ολιγαρχίας .
Ερχόμαστε από τα βάθη του ελληνικού μας παρελθόντος και διεκδικούμε ένα λαμπρό μέλλον ισάξιο με εκείνο που δημιούργησαν οι πρόγονοι μας.

Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής “δημοκρατίας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.