Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Όχι στο ψευδοκοσμικό κράτος της Ζυρίχης


Με αφορμή την διαμάχη που διεξάγεται μεταξύ εκκλησίας και κυβέρνησης σχετικά με τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό των αντιπροσώπων του λαού κατ' απαίτηση του αρχιεπισκόπου , εμείς οι Έλληνες εθνικοκοινωνιστές δηλώνουμε την υποστήριξη μας σε ένα κοσμικό κράτος όπου η εθνική ταυτότητα δεν θα προσδιορίζεται από κανένα θρησκευτικό δόγμα και ο λαός δεν θα διαχωρίζεται σύμφωνα με θρησκευτικά κριτήρια όπως μας επέβαλε το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης.
Το ελληνικό έθνος δημιούργησε ανυπέρβλητο πολιτισμό μέσα από την ελευθερία της σκέψης και της δημιουργίας ενώ βυθίστηκε στο σκότος και την δουλεία όταν επισκιάσθηκε από τον ρωμαϊκό (δυτικό και ανατολικό ) θρησκευτικό εξουσιασμό .
Το κράτος οφείλει να στηρίξει την ΕΛΕΥΘΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ απέναντι σε κάθε μορφή δογματικής εξουσιαστικής αυθεντίας και όχι να προσπαθούν οι εκπρόσωποι του να δικαιολογηθούν στην απαράδεκτη επίθεση του αρχιεπισκόπου.
Υπενθυμίζουμε στον κύριο Χριστόφια ότι το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης είναι ψευδοκοσμικό διότι διαχωρίζει το λαό σε δύο θρησκευτικές κοινότητες και ως εκ τούτου παραχωρεί υπέρμετρα δικαιώματα στα δύο ιερατεία.
Τασσόμαστε ενάντια στο κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης και διεκδικούμε ένα πραγματικά κοσμικό κράτος με πλήρη ανεξιθρησκεία.

Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής “δημοκρατίας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.