Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Λουκάς Σταύρου : ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ – η πρόταση μας για τον πολιτισμό

Τίποτα δεν ακούσαμε από τους “εκλεκτούς” υποψηφίους του συστήματος αναφορικά με τον πολιτισμό και την παιδεία. Προφανώς γιατί δεν έχουν κάτι αξιόλογο να πουν πάνω σε αυτό το θέμα , διότι εκφεύγει της αποστολής τους που είναι να υπηρετήσουν την ολιγαρχία του πλούτου , την ξένη και ντόπια τραπεζοκρατία και να περατώσουν το προδοτικό έργο που ανέλαβαν , να παραδώσουν την πατρίδα στους αγγλοτούρκους κατακτητές στους οποίους εσχάτως προσετέθησαν και οι ισραηλινοί . Επίσης και οι λοιποί υποψήφιοι δεν έχουν τίποτα να καταθέσουν πάνω σε αυτό το ζήτημα .
Οι προτάσεις μας για την παιδεία και τον πολιτισμό αποτελούν τη βάση της ιδεολογίας μας όπως αυτή τέθηκε στη νεοελληνική ιστορία από τον Γεώργιο Πλήθωνα Γεμιστό που είναι και ο ιδεολογικός πατέρας της ιδεολογίας του ελληνικού εθνικοκοινωνισμού.

Κεντρικός λόγος αυτής της πρότασης είναι η ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ της συνείδησης μας , δια της επιστροφής στο τρόπο και την ουσία της αρχαίας Ελλάδος ως εκδήλωσης του ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ.
Προσωπικά θεωρώ πως κανένας λαός σε όλη την έκταση της παγκόσμιας ιστορίας δεν μπόρεσε να εκφράσει τον Λόγο που διέπει το κοσμικό γίγνεσθαι και να καταθέσει τα διανοήματα του μέσα στο γλωσσικό φαινόμενο με τέτοια ακρίβεια και καθαρότητα , όπως οι λαμπροί πρόγονοι μας.
Οι αιώνες που πέρασαν από την κατάκτηση της Ελλάδος από την Ρώμη και τις δύο αυτοκρατορίες της , την δυτική και ανατολική , ως και από την οθωμανική κατοχή μέχρι την επανάσταση του 1821 , επισώρευσαν κύματα λάσπης που εξέτρεψαν την πορεία του έθνους από τον πολιτισμικό προορισμό του, διέκοψαν την ιστορική μας συνέχεια και αποξένωσαν την συνείδηση μας από την ουσία της ελληνικότητας μας.
Μετά την επανάσταση του 1821 νέα κύματα λάσπης έπεσαν πάνω στον ελληνισμό τόσο από την ξενοκρατία και τον ολιγαρχικό συντηρητισμό εκ μέρους όλων εκείνων που κατά την τουρκοκρατία συνεργάσθηκαν με τους κατακτητές , όσο και από την εισβολή των συγχρόνων πολιτικών ιδεολογημάτων του δεξιού και αριστερού εθνομηδενισμού.
Η διαπίστωση αυτή οδηγεί στην ανάγκη της αποκάθαρσης της συνείδησης μας από το εξουσιαστικό ψέμα ώστε να φανερωθεί σε όλη τη λαμπρότητα της η εθνική αλήθεια και ουσία.
Καλώ τους Έλληνες διανοούμενους να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια και να σταθούν στο πλευρό μας για να συγκρουσθούμε με το εξουσιαστικό ψέμα που επεκτείνει την εξουσία του στην εθνική κοινωνία , ελέγχοντας την παιδεία , την πολιτική και την οικονομία .
Μερικοί από τους άξονες της πρότασης μας είναι :
  • Εισαγωγή του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών από το δημοτικό.
  • Επαναφορά της ελληνικής κοσμολογίας ( μυθολογικής και φιλοσοφικής) στη παιδεία των Ελλήνων.
  • Πανεπιστήμιο ελληνικών σπουδών και ελληνογνωσίας.
  • Ριζική αναθεώρηση της ελληνικής ιστορίας με γνώμονα την επιστημονική αλήθεια και την ελληνογνωσία.
  • Εθνική σχολή πολιτικών ευέλπιδων στη βάση της ουσίας του ελληνισμού και της εξουσίας αυτής .
  • Επιστροφή στον κλασσικό αθλητισμό .
  • Επιστροφή της τέχνης στις αξίες της Φύσης μέσα από την ποιητική και ιδεαλιστική προσέγγιση.
  • Δια βίου μάθηση στο λαό και στήριξη εργαστηρίων τέχνης και ελληνικού πολιτισμού.
  • Νέα νομοθεσία στη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ώστε να περιλαμβάνουν προγράμματα ελληνικού πολιτισμού .

Το κίνημα της επανελλήνισης απαιτεί σύγκρουση με τις δυνάμεις της αλλοτρίωσης , της πνευματικής υποβάθμισης και της στασιμότητας.
Κάτω το εξουσιαστικό ψέμα που σκοτώνει τις ψυχές των Ελλήνων.

Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος πρόεδρος της κυπριακής "δημοκρατίας" 

1 σχόλιο:

  1. Ποία είναι η γνώμη σας για το μάθημα των θρησκευτικών και τους αμόρφωτους ανορθόγραφους και παπαδογλείφτες που το διδάσκουν αμοιβόμενοι αυτοί οι μαθητές του 11 και του 12 όσα ένας φυσικός ή μαθηματικός ή φιλόλογος.Πρέπει να αρθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και για τους αμόρφωτους πτυχιούχους καθηγητές που η μόνη τους έγνοια είναι να βρουν αδύναμους μαθητές για να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό με ιδιαίτερα μαθήματα;Πρέπει να εξορίζονται και οι καθηγητές που χρηματίζονται κάνοντας ιδιαίτερα ΄διατηρούν παρεργασίες; Ποια είναι η γνώμη σας για συνδέσμους αγωνιστών και "εθνικιστικές οργανώσεις" που ο μόνος όλος τους είναι η προσωπική προβολή των στελεχών και η τέλεση μνημοσύνων;Τέλος οι εθνικιστικές συνιστώσες που σας υποστηρίζουν είναι οι ίδιες που καταδίκαζαν κάθε εκλογική προσπάθεια κομματική ή συλλογική στο πρόσφατο παρελθόν-βουλευτικές εκλογές-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.