Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα στα πλαίσια της επαναστατικής εθνικοκοινωνικής αναθέσμισης .

Η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ ή η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν αποτελούν τον κεντρικό άξονα του προβληματισμού μας για έξοδο από την κρίση.
Το ζήτημα είναι να καταλάβουμε πως το οικονομικό μοντέλο που είχαμε ως τώρα , που εδραζόταν πάνω στο χρηματοπιστωτικό σύστημα , απέτρεψε την δημιουργία πραγματικής οικονομίας με ισχυρή παραγωγική βάση .
Η κατάρρευση του οικονομικού μοντέλου που ήθελε την Κύπρο κέντρο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών άφησε να φανεί η γυμνότητα της πραγματικής οικονομίας.
Αυτή την αλήθεια δεν θέλουν να την δουν οι πολιτικοί του συστήματος και επιμένουν να έχουν ως στόχο την ανασύσταση του ίδιου οικονομικού μοντέλου.
Το γεγονός αυτό δείχνει ότι το πολιτικό σύστημα είναι βαθύτατα διαπλεκόμενο με το οικονομικό μοντέλο του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και δεν έχει τίποτα θετικό να προτείνει στη κοινωνία.
Το ερώτημα είναι , αν γίνεται τούτο κατανοητό από τον λαό και η απάντηση είναι πως δεν γίνεται κατανοητό. Ο λαός δεν έχει τα εφόδια να κατανοήσει την κρίση σε όλο της το μέγεθος και έτσι πιστεύει στα ψέματα των πολιτικών , ότι δηλαδή μέσα από μια περίοδο σκληρής λιτότητας προς ανασύσταση του τραπεζικού “μας” συστήματος θα έρθουν λαμπρές μέρες στο τόπο.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές λέμε πως ο κεντρικός στόχος πρέπει να είναι η ενδυνάμωση της παραγωγικής βάσης και η υποταγή του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην ανάγκη της παραγωγικής ανάπτυξης.
Πάνω σε αυτό τον άξονα προτείνουμε την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα ως πράξης που θα ενισχύσει την προσπάθεια μας , διότι θα δώσει την απαραίτητη ανεξαρτησία στη πολιτική βούληση για να πραγματοποιήσει το όραμα της.
Διότι η παραμονή μας στο σύστημα του ευρώ εκτός του ότι θα εξαρτά την οικονομία μας σε ένα δήθεν ανανεωμένο τραπεζικό σύστημα θα συρρικνώνει και την εθνική μας κυριαρχία προς όφελος των βιομηχανικών χωρών του βορρά αλλά και των διεθνών τοκογλύφων.
Το εθνικό νόμισμα θα αποτελούσε αναγκαίο εργαλείο για μια εθνικοκοινωνική ανασυγκρότηση της οικονομίας και όχι για να επιλύσει αυτόματα τα προβλήματα μας .
Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα με σκοπό να διατηρηθεί το παρόν σύστημα δεν έχει κανένα νόημα. Τουναντίον θα δυσκολέψει έτι περισσότερο τα πράγματα και θα καταστήσει ακόμα πιο ανεξέλεγκτη την ρυπαρή σχέση των πολιτικών με τους τραπεζίτες , εις βάρος πάντα της παραγωγικής βάσης και του κοινωνικού κράτους.
Ως Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – Ε.ΔΗ.Κ. έχουμε διασυνδέσει την πρόταση μας για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα με μια σειρά προτάσεων που ενδυναμώνουν την παραγωγική βάση και ενεργοποιούν την εργατική δύναμη του λαού μας .
Η πρόταση μας για οικονομική ανασυγκρότηση καταλήγει στην αναθέσμιση της πολιτικής κοινωνίας ώστε η εξουσία να προέρχεται από τις ίδιες τις παραγωγικές κοινωνικές δυνάμεις σε αντίθεση με την δικτατορική επιβολή της από τραπεζίτες και λοιπούς ολιγάρχες με τα θλιβερά φερέφωνα τους που εκκολάπτονται στους κομματικούς μηχανισμούς.
Σε τελική ανάλυση η κρίση θα αναδείξει όλα τα θετικά της στοιχεία αν μας κάνει να σκεφτούμε βαθύτερα τα πράγματα και να προχωρήσουμε στην ριζική αναθέσμιση της κοινωνίας με ένα όραμα που θα επαναφέρει επί σκηνής τον άνθρωπο ως “μέτρο απάντων των χρημάτων”.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.