Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ε.ΔΗ.Κ.: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ


Το μνημόνιο δεν αρκεί να κατατεθεί στην βουλή των αντιπροσώπων προς έγκριση αλλά να τεθεί στην κρίση ολόκληρου του λαού σε δημοψήφισμα.
Το αίτημα αυτό είναι επιβεβλημένο δεδομένου ότι η παρούσα βουλή δεν εκφράζει το σύνολο του κυπριακού λαού ένεκα της αποχής που καταγράφτηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2011 που πλησιάζει το 22% .
Επίσης το θέμα του μνημονίου δεν τέθηκε στην θεματολογία των βουλευτικών εκλογών ούτε και των προεδρικών εκλογών με πλήρη και σαφή ανάλυση των όρων αυτού και των επιπτώσεων του στην οικονομία της κοινωνίας.
Τουναντίον στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές το θέμα του μνημονίου έτυχε χυδαίας παραπληροφόρησης και δόθηκαν προς το λαό ψευδείς υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν , όπως η υπόσχεση του Νίκου Αναστασιάδη περί μη κουρέματος των καταθέσεων , υπόσχεση που δεν τήρησε αποδεικνύοντας ότι εξαπάτησε το εκλογικό σώμα.
Δικαίως ο Νίκος Αναστασιάδης δύναται να χαρακτηριστεί με αυτή τη πράξη του , πολιτικός απατεώνας και παραχαράκτης του υπάρχοντος πλαισίου λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος χωρίς προειδοποίηση προς τους καταθέτες. Ο Νίκος Αναστασιάδης εισήγαγε μεθόδους καταλήστευσης των καταθέσεων ενεργώντας αυθαίρετα και δικτατορικά .
Τούτων λαμβανομένων υπόψιν η καταφυγή στην γενική λαϊκή βούληση είναι αναγκαία για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός αν θα αναγορεύσει διδάκτορα τον Αναστασιάδη ή αν θα συνεχίσει να ελπίζει στην δημοκρατία και στην λαϊκή θέσμιση και θέσπιση των νόμων καθώς και στο καθορισμό της κατεύθυνσης της πολιτικής βούλησης των αντιπροσώπων του.
Το μνημόνιο επειδή συρρικνώνει την λαϊκή και εθνική κυριαρχία είναι ζήτημα εξόχως σοβαρό και καθολικό που δεν νομιμοποιούνται να λάβουν απόφαση κεκλεισμένων των θυρών τα κομματικά επιτελεία και οι κομματικές συμμορίες της διαπλοκής που ευθύνονται για το κατάντημα της Κύπρου.
Το μνημόνιο ως ζήτημα καθολικό μόνον ο λαός , με ελεύθερο δημοψήφισμα , έχει δικαίωμα να αποφασίσει αν θα το αποδεχθεί ή αν θα το απορρίψει .
Με τον όρο ελεύθερο δημοψήφισμα εννοώ την δυνατότητα έκφρασης της γνώμης σε συνθήκες ισηγορίας και όχι με τον γνωστό καταμερισμό του χρόνου παρουσίας στα μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με την δύναμη των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Αυτή η μέθοδος καταργεί την αρχή της ισηγορίας και αναβαθμίσει ως συνήθως την κομματοκρατική κοινοβουλευτική δικτατορία.
Η πρόταση του Ε.ΔΗ.Κ. είναι :
Δημοψήφισμα για το μνημόνιο σε συνθήκες ισηγορίας.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.