Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Που οδηγεί το απευθείας εμπόριο κατεχομένων – Ε.Ε.

Το απευθείας εμπόριο μεταξύ κατοχικού μορφώματος και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μετατρέψει το κατοχικό μόρφωμα σε πραγματικό κράτος , αναγνωρισμένο έμπρακτα από την Ε.Ε , την δε κυπριακή δημοκρατία σε ουραγό και επαίτη του κατοχικού μορφώματος.
Το λιμάνι της Αμμοχώστου θα αναβαθμιστεί σε κεντρικό εμπορικό λιμάνι της Κύπρου στο οποίο θα εργάζονται αποκλειστικά τούρκοι , το δε λιμάνι της Λεμεσού θα υποβαθμιστεί δραματικά.
Αν επιτραπεί και η διάνοιξη του αεροδρομίου της Τύμπου που είναι ήδη μέρος του σχεδίου , τότε η κατεχόμενη Κύπρος θα πάρει τέτοια δυναμική από την επενδυτική της Τουρκίας που θα απορροφήσει την ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας .
Στην ουσία θα αναδειχθεί ένα ισχυρό κράτος στα κατεχόμενα , προτεκτοράτο της Τουρκίας και κέντρο εμπορίου στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μετά από μια τέτοια εξέλιξη οι τούρκοι δεν θα δέχονται ούτε συνομοσπονδία διότι στη πράξη η κυπριακή δημοκρατία θα γίνει παρελκόμενο του αναβαθμισμένου κατοχικού μορφώματος.
Σε αυτό το μόρφωμα η άρχουσα πλουτοκρατική τάξη και τραπεζοκρατία της Κύπρου βλέπει μελλοντικά οφέλη και σχεδιάζει περί τούτων μέσα από την ελεγχόμενη από την πλουτοκρατία κυβέρνηση Αναστασιάδη.
Η ντόπια εκκλησιαστικό-ιδιωτική πλουτοκρατία δεν διστάζει να μετατρέψει την Κύπρο σε επαρχία της Τουρκίας προκειμένου να έχει διάφορα τραπεζικά και άλλα οφέλη.
Αν ο λαός το καταλάβει αυτό και αντισταθεί , μπορεί να αποτρέψει την πορεία προς τον όλεθρο , αν όχι θα ζήσει μέρες σκληρές που θα είναι χίλιες φορές σκληρότερες από εκείνες της τουρκικής εισβολής του 1974.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.