Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η ελληνική κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με την κυπριακή για αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος


Όλα δείχνουν πως η λεγόμενη πολυμερής διαβούλευση για το κυπριακό , που εξήγγειλε προεκλογικά ο Νίκος Αναστασιάδης , δρομολογείται με την υποστήριξη των αμερικανοσιωνιστών που έχουν ήδη αναλάβει την διαχείριση του φυσικού αερίου της κυπριακής ΑΟΖ.
Σκοπός της κινητικότητας που παρατηρείται για το κυπριακό είναι να εξυπηρετηθούν τα εν λόγω συμφέροντα με το αζημίωτο βέβαια για την Τουρκία και το κατοχικό της μόρφωμα στη Κύπρο.
Τι διαμείβονται περί της συνεκμετάλλευσης της κυπριακής ΑΟΖ ουδέν γνωρίζουμε . Το βέβαιο είναι πως το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καθ' υπαγόρευση των ξένων.

Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης η πρόταση Αναστασιάδη για επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα την αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος που θα ανοίξει προοπτικές επιβολής συγκαλυμμένης ή καθαρής συνομοσπονδίας.
Η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου φαίνεται να έχει αποδεχθεί την πρόταση Αναστασιάδη και βαδίζει στην ίδια ενδοτική γραμμή με το κυπριακό κατεστημένο.
Καμιά φωνή αντίστασης δεν ακούγεται στην Ελλάδα για όσα σχεδιάζονται εις βάρος της Κύπρου.
Ακόμα και οι λεγόμενοι εθνικιστές (ακροδεξιοί στη πραγματικότητα ) δεν έχουν να παρουσιάσουν κάποια σοβαρή πρόταση πέρα από του να ανεμίζουν τα εμβλήματα της χούντας και να πουλούν τσαμπουκά υποκόσμου .
Μοναδική φωνή αντίστασης με συγκεκριμένη πρόταση που εδράζεται στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης , αρχής γενομένης από την θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας , είμαστε εμείς οι εθνικοκοινωνιστές.
Ακόμα και από διάφορα αντιομοσπονδιακά σχήματα , οι φωνές που ακούγονται και όχι οι ολοκληρωμένες προτάσεις , όζουν αποδοχής και παράτασης των πραγμάτων ως έχουν με προοπτικό βάθος την διχοτόμηση.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.