Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Εθνικισμός και δημοκρατία

Το μίσος των λεγομένων “εθνικιστών” κατά της δημοκρατίας , δηλαδή της δυνατότητας αυτοθέσμισης του λαού και της λαϊκής κυριαρχίας , πηγάζει από την προσκόλληση τους στην ανθελληνική βυζαντινή παράδοση της ελέω “θεού” , δηλαδή ελεώ ολιγαρχίας και παραεκκλησιαστικών συμμοριών , εξουσίας.
Για μας τους Έλληνες εθνικοκοινωνιστές ο εθνικισμός μας είναι αλληλένδετος με την δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου ενάντια σε κάθε μορφή απολυταρχίας , δογματισμού και ολιγαρχίας.
Το Βυζάντιο είναι η κατ' εξοχήν άρνηση της ελληνικής ουσίας και ότι εκπορεύεται από αυτό συντηρεί την τυραννία και τον σκοταδισμό.
Πίσω από τον αντιδημοκρατικό “εθνικισμό” βρίσκονται τα αντιλαϊκά συμφέροντα της ρασοφόρου και γραβατοφόρου ολιγαρχίας .
Εννοείται πως στην δημοκρατία όπως εμείς την ορίζουμε δεν περιλαμβάνεται η σημερινή κομματοκρατία που είναι η δικτατορία των κομματικών συμμοριών που ασκεί βία στο έθνος με τις ξενόφερτες ιδεολογίες της και τις υπόγειες σχέσεις των κομματικών αυτών συμμοριών με την πλουτοκρατία και το ληστρικό τραπεζικό σύστημα.
Η δική μας δημοκρατία εδράζεται στην αρχή της λαϊκής συνέλευσης και της πυραμιδωτής ανακλητής αντιπροσώπευσης που είναι αλληλένδετη με την αδιάκοπη άσκηση της λαϊκής εξουσίας .
Η δική μας δημοκρατία ταυτίζεται με την λαϊκή κυριαρχία που είναι αδύνατο να τεθεί χωρίς την ελευθερία του λόγου και της δημιουργικής αντιδογματικής παιδείας , χωρίς την αναγέννηση της αρχαίας ελληνικής κοσμοθέασης και του τρόπου που την αναπαράγει και την καθορίζει .

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.