Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ποιοι αναβαθμίζουν το κατοχικό μόρφωμα ;

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε χθεσινή συνέντευξή του αναφερόμενος στο κυπριακό ““επεσήμανε πως θεωρεί πως η απόρριψη ενός σχεδίου θα οδηγούσε «τα Ηνωμένα Έθνη να ενθαρρύνουν - αλλά και όσους θα το ήθελαν να δουν - να αναβαθμίζεται το ψευδοκράτος, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη διχοτόμηση».””
Θα θέλαμε να πούμε προς τον κ. Αναστασιάδη πως την αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος την καθόρισαν οι πολλαπλές υποχωρήσεις της ανάξιας και προδοτικής  ηγεσίας της κυπριακής δημοκρατίας ενώπιον των οποίων συγκατανεύουν και τα Ηνωμένα Έθνη .
Συνεπώς η περαιτέρω αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος σε αναγνωρισμένο κρατίδιο θα εξαρτηθεί από την παράταση της λανθασμένης βάσης πάνω στην οποία τέθηκε το κυπριακό και της λανθασμένης προοπτικής της λεγόμενης επανένωσης .
Η Κύπρος πρέπει να διεκδικήσει το δικαίωμα της στην αυτοθέσμιση και την κατάργηση του διαιρετικού κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης , μεταβαίνοντας σε μια πραγματική δημοκρατία με ένα λαό και ένα αδιαίρετο εκλογικό σώμα.
Να καταδικάσει την συνεργασία των “τουρκοκυπρίων” με την κατοχική δύναμη της Τουρκίας.
Να διεκδικήσει την επέκταση της κυριαρχίας της στη κατεχόμενη επικράτεια της και όχι να αμφισβητεί η ίδια την κυριαρχία της και να την θέτει στο τραπέζι του διαλόγου.
Να αναβαθμίσει την άμυνα της και να θέσει στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της ( σε γνώση και των Ηνωμένων Εθνών ) την επιλογή της ένοπλης σύγκρουσης με τους κατακτητές.

Η Κύπρος θα σωθεί αν ο λαός αποφασίσει να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια των μειοδοτών.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.